Завладяващо и стилно Академията за мода отбеляза 90-годишнината на императора

...
Завладяващо и стилно Академията за мода отбеляза 90-годишнината на императора
Коментари Харесай

Академията за мода отбеляза подобаващо 90-ия рожден ден на Валентино

Завладяващо и стилно Академията за мода означи 90-годишнината на императора на висшата мода Валентино в изложба „ Милениум “.

Събитието бе първо от началото на „ Вечери на стила “ - новия социално-културен план на Академията за мода, чиято цел е да приобщава и свързва персони с ярки професионални достижения и съвършена образна просвета. Целта е всички те да бъдат стимулирани от отстояването и развиването на естетическите полезности, позитивния имидж, положителната известност, стила и стилната просвета. В поредност от срещи ще бъдат провеждани значими диалози, полемики и пърформанси, отдадени на настоящи и непреходни тематики от образната просвета, лайфстайла, стилния дизайн и общественото държание. Стартът на новото начинание съответства с 90-та годишнина на един от най-великите дизайнери на света – Валентино, чието име от дълго време се е трансформирало в знак на непреходната женска грациозност. Много от ценителите и почитателите на Валентино бяха облечени в негови рокли и обувки, носеха аксесоари – чанти, колани, бижута, с фамозния монограм “V”.

Събитието бе почетено от посланика на Република Италия у нас – Н.Пр. Джузепина Дзара. Тя дойде в галерията, облечена в класическа изискана алена рокля на Валентино и в своето слово означи: „ Благодаря доста на проф. Любомир Стойков, на Академията за мода и на изложба „ Милениум “ за прелестната вечер в чест на Валентино, който е най-известният италиански дизайнер и, който дамите безпределно обичат. За Италия и за италианското посолство в България е доста значим фактът, че отбелязвате този празник и, че организирате толкоз хубави събития за мода и дизайн! “.

Проф. Любомир Стойков акцентира, че Валентино е една от най-ярките емблеми както на италианската мода, по този начин и на международния дизайн. Той посочи: „ Още преди години нарекох Валентино „ Романтичният рицар на елегантния жанр “. Така мислех тогава, по този начин мисля и през днешния ден. Безценен е приносът му към рафинирането на формата и изчистването на силуета в стилния дизайн. Стилът „ Валентино” разкрива най-привлекателното от италианския фасон на обличане – нежността, романтиката и естествеността! “.

Меценатът на събитието Христо Дурчев, притежател на компания „ Балкантел “ в своето изявление акцентува върху събитието, че това е чудесна концепция, която безспорно ще способства за естетическото обогатяване и насърчаване на още по-добър нюх към красивото, към прелестното и към възвишеното на всички нас и изключително на новите поколения.

„ Щастлив съм, че и този път оказваме подпомагане и меценатска помощ на Академията за мода – една извънредно значима организация и общественост за насърчаване на образната просвета у нас. Специално желая да поздравя нейния ръководител проф. Любомир Стойков за концепцията му от време на време да се организират „ Вечери на стила “, да се водят значими диалози, полемики и пърформанси, отдадени на настоящи и непреходни тематики от образната просвета и стилния дизайн. Следвайки своята корпоративно-социална отговорност компания „ Балкантел “ ще направи всичко, което зависи от нея, с цел да просъществува тази чудесна концепция, която безспорно ще способства за естетическото обогатяване и насърчаване на още по-добър нюх към красивото, към прелестното и към възвишеното на всички нас и изключително на новите поколения. “ – показа още той.

ТВ водеща и бизнес дама Юлияна Дончева, двукратна носителка на наградата „ БГ фешън икона “ показа разчувствана своето отношение към фамозния дизайнер, изтъквайки преимуществата и непреходността на неговия жанр, като в символ на почитание към маестрото, бе с чанта и обувки на Валентино.

Във вечерта, отдадена на 90-та годишнина на неповторимия фешън създател, присъединяване взе и актрисата Саня Борисова, която в словото си подсети, че Валентино и проф. Любомир Стойков са родени на една и съща дата – 11 май. Показани бяха два тоалета в паметния червен цвят, присъщ за дизайнера – единият на фешън къща „ Мадам Рошав “ (дело на Албена Александрова – три пъти носителка на „ Златна игла “) и другият – на фешън къща „ Алегра “ (нейният дизайнер Радостина Илиева бе отличен със „ Златна игла 2021 “ за фешън къща на годината). Двата аутфита бяха специфичен привет към Валентино и към старта на новия социално-културен план на Академията за мода „ Вечери на стила “.

Събитието беше почетено от редица ярки представители на изкуството, артистичния свят и бизнеса, измежду които Ани Владимирова, Десислава Бакърджиева, Мила Захариева, Вероника Стефанова, Христина Бобокова, Наталия Гуркова, Десислава Зафирова, Венета Цанкова, Анелия Петкова, проф. Ефрем Ефремов, италианските бижутери Джулиано Перкоси и Валерия Перкоси Папи, Росица Иванова – Стойчева, Албена Александрова, Николай Божилов, Диляна Матеева и др.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР