Завладяващият ритъм, модата и усещането за свобода, което 70-те години

...
Завладяващият ритъм, модата и усещането за свобода, което 70-те години
Коментари Харесай

Време за четене: „Мери Джейн“ ни кара да танцуваме в духа на носталгията по 70-те

Завладяващият темп, модата и чувството за независимост, което 70-те години на предишния век носят, оживяват в романа от американската писателка Джесика Аня Блау .

Тази хумористична, нежна и ободряваща история за съзряването се появява за пръв път на български език, с цел да поведе читателите на носталгично пътешестване обратно във времето и да разтопи сърцата на всички меломани.



Лятото на 1975 в скучния и елементарен Балтимор. Четиринадесетгодишната Мери Джейн живее в идеално подредената си къща, обича да готви с майка си и да пее в църковния хор. Всяка вечер татко ѝ споделя молитвата преди хранене и благодари за „ прелестната ми брачна половинка и за покорното ми дете “. А единственото нещо, което я кара да се чуди дали животът не е освен това от това, което познава, е музиката и притегателната мощ на света, който се открива пред нея всякога, когато игличката на грамофона допре плочата.

Когато стартира да работи като бавачка в почтения дом на семейство Коун , както майка ѝ би го нарекла, младото момиче си мисли, че това ще бъде просто следващото нормално лято.

Къщата може и да наподобява пристойно извън, само че вътре царува цялостен хаос – в директния и в метафоричен смисъл на думата. Доктор Коун е психиатър (нещо, което майката на Мери Джейн даже не подозира), а брачната половинка му Бони не се интересува от домакинство. Малката Изи пораства свободна, дива и е друга от всяко друго дете, което Мери Джейн в миналото е срещала.

 книга Ciela Мери Джейн PR списък Издателство Сиела

Тя с наслада приема задачата да постави ред в живота на това толкоз чудато семейство, което въобще не наподобява на нейните праволинейни родители. Дори когато домът им се трансформира в скрита от публичното внимание клиника за Шеба и Джими – прочут вокалист на рок група и неговата брачна половинка актриса.

Притисната сред метода на живот, който постоянно е познавала, и бъдещето, което едвам в този момент осъзнава, че е допустимо, Мери Джейн ще посрещне края на лятото със напълно друга концепция за индивида, който желае да бъде. Ще открие, че светът е доста по-пъстър и комплициран, в сравнение с е предполагала. И че даже и възрастните от време на време имат потребност от малко помощ.



В духа на Дейзи Джоунс и обичаните романи на Джон Грийн, Джесика Аня Блау основава обаятелен роман за порастването, обитаем с екстравагантни герои, духовитост и музика .

Написана с доста сърце, ентусиазъм и същинско внимание към детайлите в ретро ситуацията,е история, която ще ви въодушеви, разчувства и накара да затанцувате.

 книга Ciela Мери Джейн Издателство Сиела
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР