Завишение с до 15% на такси и цени на услуги

...
Завишение с до 15% на такси и цени на услуги
Коментари Харесай

Вдигнаха общински такси и услуги в Бургас

Завишение с до 15% на такси и цени на услуги в Община Бургас одобриха общинските съветници с 36 гласа " за ", 11 " въздържали се " и 1 " срещу ".

Общинският съвет одобри докаладната, с която се покачват голям брой такси и цени на услуги, свързани с пазарите и борсите, административните и строителните услуги, цените за използването на плувните басейни , спортните уреди и залите на Морското казино, Флората и Летния спектакъл, съобщи Радио Бургас.

В претекстовете, показани от общинска администрация, се показва, че разноските за хонорари на личен състав и за поддържане на материална база са се нараснали, показва се и, че растежът на инфлацията е с 13.2% единствено за интервала от 1 януари до 30 октомври 2022 година. Като образци се показват, че разноските, свързани със основаната организация по следваща преписка с лицата, в интерес на които са издадени разрешенията, надзор по администрирането на локалните такси, вътрешно-служебен надзор - нарастването по отношение на 2010 година е 300%. Разходите за ремонт на тротоари, улични настилки и зелени площи - нарастване по отношение на 2015г. 78%. Разходи за разчистване - нарастване по отношение на 2010г. с 52 %.

Увеличението не покрива напълно нарастването в разноските, само че при правене на предлагането е взет поради обществения резултат и нуждата от подкрепяне на дребния бизнес в изискванията на икономическа рецесия, показват от администацията.

Единственото изявление по тематиката бе на общинския консултант от Българска социалистическа партия Христо Панайотов, който уточни, че докладната показва стопански разбор, само че не и относителен за предишен интервал.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР