Завеждащият консулската служба в Генералното консулство на Република България в

...
Завеждащият консулската служба в Генералното консулство на Република България в
Коментари Харесай

Наш дипломат се срещна със задържаните български граждани в Одрин

Завеждащият консулската работа в Генералното консулство на Република България в Одрин госпожа Мюзеян Узунова се е срещнала със арестуваните български жители в Одрин. Това е станало след получено позволение от прокуратурата в града.

Тримата нямат здравословни проблеми. Те заявяват, че не е било упражнено физическо принуждение върху тях в нито един стадий от следствените дейности.
Проведена е била и среща с психолога в пандиза, като никой от тримата български жители не е потърсил съдействието му.

Назначени са им служебни бранители. Преводач не са поискали, защото владеят турски език.

Тримата български жители се намират в пандиза от закрит вид " F " в град Одрин. Припомняме, през вчерашния ден стана ясно, че трима български жители са арестувани в група с други жители през вчерашния ден. Обвиненията към тях са за трафик на мигранти и умишлено подкрепяне на незаконна организация - считаната за терористична организация на Фетуллах Гюлен. Имената на сънародниците ни са ясни на Министерство на външните работи, само че не се оповестяват.

Срещата е била инициирана от Генералното консулство, преди да е постъпило заявление от самите арестувани. Българското задгранично посланичество към момента не е известено публично от тях за тяхното задържане.

Генералното консулство на Република България в Одрин е разполагаем да спомага, в границите на компетенциите си, на родственици на арестуваните за срещи и телефонни диалози.

От Министерство на външните работи акцентират, че заради естеството на обвиняването, разрешението на Републиканска прокуратура-Одрин се съгласува с Анкара, заради което целесъобразен интервал за предприемане на действия е не по-малко от 14 дни преди датата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР