Заведенията за хранене и питейните заведения в София ще работят

...
Заведенията за хранене и питейните заведения в София ще работят
Коментари Харесай

Решено: Заведенията в София ще затварят в 23.30 ч. от 1 ноември

Заведенията за хранене и питейните заведения в София ще работят до 23.30 ч според заповедта на министъра на опазването на здравето. Предложението за ограничение на работното време на всички заведения идва от браншовите организации. Това заяви в профила си във Facebook кметът на София Йорданка Фандъкова след съвещанието на Столичния действен щаб.

По думите й, инспекциите на полицията и столичната здравна ревизия предходната нощ са открили работещи нощни заведения и опити да се заобикалят въведените ограничавания.

Проверките ще продължат и през идващите дни, а заповедта за ограничение на работното време влиза в действие от 1 ноември с решение на софийския действен щаб. Целта е с спомагателен надзор и дисциплинираност браншът да продължи да работи, а затворени остават единствено местата, на които дистанцията е невъзможна.

" За през вчерашния ден в София са регистрирани 1048 нови случая на инфектирани с COVID-19. Тревожен е фактът, че нараства броя на приетите в болница - от 449 на 28 октомври на 532-а на 30 октомври. Увеличават се и пациентите, които се нуждаят от интензивно лекуване. Затова, още веднъж приканвам всички, да съблюдаваме ограниченията. Да носим маска на закрити публични пространства, включително в градския превоз и в магазините, в които пазарувате. Да съблюдаваме отдалеченост от най-малко 1,5 м постоянно, когато е допустимо, в това число и на открито. Да мием ръцете си с вода и сапун. Правилата не са сложни, само че понижават в пъти вероятността от заразяване . Само дружно можем да понижим темпа на заразяване и по този начин да дадем опция лекарите ни да лекуват болните дейно ", прикани столичният кмет.

За последните 7 дни екипите на общината, полицията и здравната ревизия са съставили 260 предупредителни протокола, 75 акта за нарушавания на Закона за здравето и са тествани 820 жители, с наложена карантина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР