Заведението Hachikyo се намира в административния център на префектура Хокайдо

...
Заведението Hachikyo се намира в административния център на префектура Хокайдо
Коментари Харесай

Японски ресторант глобява за неизядена храна

Заведението Hachikyo се намира в административния център на префектура Хокайдо - град Сапоро. В него се оферират основно морска храна и деликатеси.

Изненада за всеки клиент обаче, който не е довършил сервираното му ядене, е добавената към сметката санкция за това.

" Усещането е като да си дете още веднъж. Но вместо да бъдеш лишен от десерта си, по тази причина че не си си " облизал " чинията с главното ядене, просто си тръгваш с изтънял портфейл " – това споделя блогърът Мидори Йокохама, решил да показа с потребителите изключителната чудноватост на този ресторант. Той е и извънредно постоянен клиент на ресторанта.

 Суши

Обяснението на шефовете обаче успокоява пристрастеностите на разгорещените мнения, които известието провокира. Тази идея е благородна, защото събраните средства се дават на риболовците, които доставят ресторанта с риба. По този метод те им благодарят, защото изискванията на труд са извънредно сложни и рискови. Не рядко даже тази специалност коства и живота на риболовците.

Когато клиент влезе в ресторанта, неотложно бива предизвестен за грозящата го заплаха. Изключително забавно става, когато някой си поръча ястието " Tsukko Meshi " - ориз с хайвер от сьомга. Ако клиента остави и едно зрънце, предстои на санкция, или както се показват там, би трябвало да направи подаяние.

 Глоби за неизядена храна

Размерът на желаната сума не се оповестява, само че явно рядко някой оставя нещо в чинията си.

Подобни странности към този момент не са необичайност. Преди време излезе информация за ресторант във Вашингтон, където притежателят решил да даде отстъпка от цената на вечерята на семейство за това, че децата му били възпитани.

Когато фамилията на Лаура Кинг получава сметката си в Sogno Di Vino, дребен италиански ресторант в Пълсбо, Вашингтон, вижда нещо невиждано досега - отстъпка за " добре възпитани деца ". Освен нея, децата получават и безвъзмезден сладолед.

Собственикът изяснява, че отстъпката не е политика на заведението, макар че се пробва да възнагради положителното държание, когато го вижда.

Той постоянно предлага безвъзмездни десерти на сходни фамилиите, само че това е първият път, когато жестът му включва и понижаване на сметката.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР