Завърши строителството на първия от шестте водоизточници, предназначени за осигуряване

...
Завърши строителството на първия от шестте водоизточници, предназначени за осигуряване
Коментари Харесай

Готов е първият водоизточник в Държавно горско стопанство - Кресна за бърза реакция при горски пожари


Завърши строителството на първия от шестте водоизточници, предопределени за обезпечаване на вода при гасене на горски пожари, които Югозападното държавно дружество (ЮЗДП) построява по Програмата за развиване на селските региони, съобщават от ЮЗДП.

Проектът се извършва на територията на държавните горски стопанства в Кресна и Симитли, които, поради спецификата на района и преобладаващите иглолистни гори, са с висока степен на пожарна заплаха. От бързата реакция на екипите зависи своевременното преодоляване и недопускане разрастването на огъня, показват от предприятието.

Водоемът, който следва да бъде пуснат в употреба, е в местността Сарачевото, землището на с. Влахи, на територията на Държавно горско стопанство - Кресна. Изграден е от стоманобетон със защитна мрежа. Обемът му е 100 куб. метра, като зареждането с вода ще става по натурален гравитачен път от близкото дере. Изграден е и път с дължина 800 метра, който да обезпечава достъп на противопожарната техника до водоизточника. 

На друг стадий на строителство са останалите пет водоизточника, ситуирани в землищата на Кресна и на селата Горна Брезница, Долно Осеново, Мечкул и Сухострел, както и на пътищата до тях. Общата инвестиция е за близо 2,9 милиона лв.. Крайният период за осъществяване на плана е средата на 2023 г. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР