Завърши ремонтът на един от знаковите за Стара Загора обекти

...
Завърши ремонтът на един от знаковите за Стара Загора обекти
Коментари Харесай

Летният театър в Стара Загора е с нов и модерен облик

Завърши ремонтът на един от знаковите за Стара Загора обекти - Летният спектакъл, оповестиха от Общината.
 Община Стара Загора
Музикалната сцена, която е част от най-големия парк в града - „ Митрополит Методий Кусев “, чака първия си реализатор - емблемата на българската музика Лили Иванова.

По този метод ще бъде открит публично обектът, който разполага с над 1600 места. Очаква се и последната част от нужната документи за привършване на цялостната реорганизация на оборудването да бъде реалност.
 Община Стара Загора
Летният спектакъл е открит през 1959 година и оттогава не е изцяло ремонтиран.  Стойността на плана за новия му образ е  3 072 754 лв., а финансирането е от Фонд за устойчиви градове.

Изпълнител на дейностите е ДЗЗД „ ТЕАТЪР 2020 “. Автор на визията е проектантски екип с началник арх. Явор Янулов и ландшафтен арх. Корнелия Маторова. Строителният контрол бе на екип „ МГ “.
 Община Стара Загора
Общата повърхност на обекта е 3800 м2, от които 1330м2 са зелени площи. Основната цел на плана за изцяло възобновяване бе да се резервира съществуващата симбиоза сред открития спектакъл и заобикалящата го зеленина, давайки опция за осъществяване на концерти, спектакли, фестивали, оперни и театрални постановки и други прояви от културен темперамент.
 Община Стара Загора
Дейностите, които стартираха през 2021 година, включиха ремонт въз основата, с който бе усъвършенствана функционалността ѝ, нова сцена в границите на старите размери, замяна на седалките, както и създаване на налична среда за хора в неравностойно състояние.

Изградената пергола от железна структура с решетъчна конструкция, дава приключен тип на сцената и оркестрината, само че е и оптимално щадяща съществуващата дървесна растителност. Част от перголата е ажурна, което обезпечава свободно прекосяване на стволовете на съществуващите дървета.  
 Община Стара Загора
Зам.-кметът по просвета, туризъм и юношески действия на Община Стара Загора Милена Желева посочи, че ползата към Летния спектакъл е огромен. До края на лятото се чакат още няколко огромни концерта, а към този момент има непокътната и дата за музикално събитие през лятото на идната година.   

Припомняме, че за утрешното събитие - концертът на примата на българската музика Лили Иванова, Община Стара Загора обезпечава буферна зона за паркиране на коли.

Свободен ще е достъпът до пространството към южния вход на стадион „ Берое “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР