Завърши изпълнението на вътрешния ремонт на сградата на Детска академия

...
Завърши изпълнението на вътрешния ремонт на сградата на Детска академия
Коментари Харесай

Община Казанлък завърши ремонта на сградата на Детската академия за таланти

Завърши осъществяването на вътрешния ремонт на постройката на Детска академия за развиване на гении в село Розово. В рамките на три месеца бяха осъществени повсеместен ремонт на пространствата, ремонт на санитарни възли, създаване на налична среда за хора с увреждания, цялостна ел. апаратура с монтаж на ново LED осветяване, бе построена външна канализация с нова изгребна септична яма.

През предходната година бе осъществен първият стадий на плана: ремонт на покрива на остарялата постройка на ОУ “Св.Св. Кирил и Методий “ в селото, саниране, топлоизолация на фасадата, замяна на дограмата и мълниезащитна апаратура.  

Вторият стадий е част от проека, утвърден по „ Красива България ”, мярка М02 „ Подобряване на обществената инфраструктура ”. Стойността на плана за втория стадий е 228 714 лева с Данък добавена стойност, с финансиране от „ Красива България “ в размер на 68 614 лева с Данък добавена стойност и съфинансиране от Община Казанлък в размер на 160 100 лева с Данък добавена стойност (70% от общия бюджет), което Общински съвет – Казанлък утвърди през 2020 година.  



Предстои Община Казанлък да откри финансиране на идващите действия – отоплителна апаратура, горивно стопанство и ремонт на приземния етаж.  

Желанието на Кмета Галина Стоянова и нейния екип е да трансформира остарялото учебно заведение в Розово в съвременен център за изкуства, просвета и спорт за деца от цялата страна.

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР