завърши досъдебното разследване и е изпратила в съда обвинителен акт

...
завърши досъдебното разследване и е изпратила в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Украинското контраразузнаване събра доказателства за престъпленията на още двама руски генерали

приключи досъдебното следствие и е изпратила в съда обвинителен акт за осъществени закононарушения против командващия на Източния боен окръг на РФ ген.-полк. Александър Чайков. Срещу още един боен нарушител - командващияг 2-ри армейски корпус на националната милиция на ЛНР ген.-майор Асадула Абачов - се оповестява, че се събират доказателства и се проверява.
 
По данни на следствието, Чайко е взел директно присъединяване в планирането, подготовката и нашествието на съветските бандити на територията на северните райони на Украйна при започване на пълномащабната съветска експанзия против страната. Оглавявайки окупационната формация " Изток ", той е управлявал дейностите на подчинените му подразделения при опита да се овладее Киев.
 
На съображение на събраните доказателства военният нарушител Чайко е упрекнат по ч. 3, член 110 (посегателство против териториалната целокупност и цялост на Украйна) и по ч.2, член 437 (планиране, подготовка, разпалване и водене на нападателна война) от Наказателния кодекс на Украйна. 
Службата за сигурност на Украйна е събрала безапелационни доказателства за военни закононарушения, извершени и от ген.-майор Асадула Абачев. В началото на пълномащабната война на РФ против Украйна той е бил командващ на 2-ри армейски корпус на тъй наречените " национална милиция на ЛНР ", подчинена на командването на запаса на Южния боен окръг на РФ. 
 
Абачев е управлявал дейностите на нашествениците по източното направление. Документирано е неговото присъединяване и осъществяване на военни закононарушения в регионите на Северодонецки, Лисичанск, Кремена, Рубежни и други обитаеми места в Луганска област. 
Следователите от СБУ проверяват Абачов за закононарушения по ч.3, член 110 (посегателство против териториалната целокупност и цялост на Украйна) и по по ч.2, член 437 (планиране, подготовка, разпалване и водене на нападателна война).
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР