Заупокойна служба – панихида в памет на воините, загинали за

...
Заупокойна служба – панихида в памет на воините, загинали за
Коментари Харесай

С панихиди и военни почести беше отдадена признателност на загиналите български воини

Заупокойна работа – панихида в памет на воините, починали за България, събра през днешния ден, 2 ноември, във Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища висши представители на държавната власт, военнослужещи, членове на военно-патриотични съюзи, военни аташета, упълномощени у нас, доста жители. В знак на поклонение пред паметта на героите, починали за национално избавление и обединяване, в интервенции по поддържане на мира и при осъществяване на воинския си дълг в спокойно време бяха отдадени военни почести и бяха поднесени венци и цветя.

Панихидата за упокоение на душите на починалите беше отслужена от Негово Преосвещенство Белоградчишкият свещеник Поликарп. На ритуала участваха президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили на Република България Румен Радев, вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, неговите заместници – вицеадмирал Емил Ефтимов и генерал-лейтенант Димитър Илиев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, народни представители, офицери от Българската войска, представители на управленията на военно-патриотичните съюзи и организации, ветерани, близки на военнослужещите, починали в спокойно време.

В ритуала участваха военнослужещи от Националната гвардейска част и Гвардейският внушителен духов оркестър.

На Архангелова (мъжка) задушница представителни елементи на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и бригада „ Специални сили “ участваха в панихиди в гарнизоните Асеновград, Бургас, Варна, Карлово, Пловдив и Плевен. Военнослужещите сервираха венци и цветя пред паметниците на починалите воини.

Почести към починалите български воини бяха отдадени на Завоя на река Черна и на българското военно гробище в с. Цапари, Република Северна Македония. Във възпоменателните ритуали участваха делегация от Министерството на защитата, водена от заместник-министъра на защитата Атанас Запрянов, като и членове на военно-патриотичните съюзи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР