Затворници биха с пейки и маси надзиратели в затвора в

...
Затворници биха с пейки и маси надзиратели в затвора в
Коментари Харесай

Мила родна картинка: Затворници млатят надзиратели с пейки и маси

Затворници биха с пейки и маси надзиратели в пандиза в Кремиковци. Това заяви за " Фокус " Ясен Тодоров, ръководител на УС на синдиката на чиновниците на пандизите у нас.

Случаят е отпреди седмица и половина и е бил затулен от управлението на пандиза и Министерството на правораздаването.

" В ден понеделник лишен от независимост заплашва чиновник на пандиза. Стига се до обстановка, в която този пандизчия желае диалог с дежурен основен надзорник и командира на поделение ", описа Тодоров.

Двамата се отзовават на такава молба за диалог и тогава им се нанася побой с пейки и маси от същият пандизчия и още лишени от независимост. Единият чиновник си е извадил здравно за пострадванията, които е получил, а другият – не.

Началникът на съответното отделение обаче разпорежда казусът да бъде затулен, да не се пишат докладни и да се приберат медицинските свидетелства, описа още Тодоров.

В момента по случая, и по отношение на този шеф, се прави инспекция. Но самият факт, че контрольор и то на управителна работа в Министерството на правораздаването, се пробва да прикрие сходен случай против негови чиновници е неприемлив, считат от синдиката.

Това е офицер, индивидът, който управлява пандиза в извънработно време и цялата негова защита в работно време, което прави случилото се още по-недопустимо.

Според Явор Тодоров, случаите на прикриване на експанзия на пандизчии са от години и точно това води до наглото и надменно държание на лишените от независимост. " Те са огромни психолози и изследват къде може да им мине номерът. ", сподели Тодоров.

" Затворническото общежитие в Кремиковци, където е станал случаят, беше посочено за закриване в отчета за промяна в пандизите. А в този момент министър Зарков реши, че е належащо и ще се прави реорганизация ", уточни още Ясен Тодоров. По думите му, там изискванията са ужасни, има дървеници, а отоплението е на твърдо гориво към момента.

Има още стотици такива случаи, които се прикриват, твърди Тодоров.

" Когато се случи нещо такова, естествената реакция е да се извика чиновник на Министерство на вътрешните работи, да се приготвят документите и да се внесат в прокуратурата. След това съдът ще отбрани чиновниците ни. А това като се изключи че не се случва, надзирателите сами си водят частни каузи, като си заплащат на юристи, с цел да се защитят ".

Две такива каузи е спечелила служителка на Сливенския затвор, която също е била нагрубявана и нападната от лишени от независимост. Един от тях е към този момент наказан на още една година затвор, уточни Ясен Тодоров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР