Затворът в Минесота е блокиран, тъй като 100 затворници отказват да се върнат в килиите

...
Затвор в американския щат Минесота е поставен под спешно блокиране,
Коментари Харесай

Затвор в американския щат Минесота е поставен под спешно блокиране, след като около 100 затворници отказаха да се върнат в техните клетки.

Членове на екип за преговори при криза бяха изпратени в поправителното заведение Stillwater в неделя.

Говорител на щатския департамент на затворите (DOC) каза, че причините за инцидента „остават неясни“.

Но защитниците казват, че този ход е в знак на протест срещу условията в затворите.

Прекомерна топлина, ограничен достъп до душове и лед и нечиста питейна вода са сред причините, цитирани за инцидента, който се случи в едно от жилищните помещения на заведението в неделя.

Допълнителни полицейски части , пожарникари и други спешни екипи са разположени пред съоръжението в Бейуотър, на около 25 мили (40 км) източно от най-големия град в щата Минеаполис.

Препоръката на Националната метеорологична служба на САЩ за горещината е в сила до вторник за района, предупредителните температури могат да достигнат до 100F (37,7C).

Нарастващата честота на опасно горещи условия отново привлече вниманието към затворите в САЩ и призивите за реформа.

Съобщава се, че затворниците са били в периодично блокиране от петък поради проблеми с персонала, което означава, че са държани в килиите си, за които се твърди, че нямат климатик.

AFSCME Съвет 5, синдикатът, който представлява поправителните служители в Минесота, заяви, че недостатъчният персонал е виновен за инцидента в неделя.

Говорител каза, че инцидентът е „ендемичен и подчертава истината зад операциите на Департамента за поправки в MN с хроничен недостиг на персонал“.

Такива условия разстройват затворниците поради ограниченията, наложени върху програмата и времето за отдих, „когато няма достатъчно персонал за сигурност, за да защити съоръжението“, добавиха те.

DOC казва, че двама поправителни служители са в безопасност в защитената контролна зона на отдела. Целият персонал на DOC е отстранен от общите части на отделението, които в момента са заети от затворници.

Екипът за реагиране на специалните операции е бил разположен „поради прекомерна предпазливост “, каза говорител. добавяйки, че ситуацията е "в момента стабилна".

Общо около 1200 затворници са затворени в заведението, според архивите на отдела.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР