Затварят северното пътно платно на бул. Шипченски проход.Въвежда се временна

...
Затварят северното пътно платно на бул. Шипченски проход.Въвежда се временна
Коментари Харесай

Нови ограничения заради строежа на метрото

Затварят северното пътно платно на бул. " Шипченски проход ".

Въвежда се краткотрайна организация на придвижването по отношение на построяването на метростанция на бул. " Шипченски проход ", оповестиха от Столичната община.

От 1 април до 30 септември 2024 година се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по северното пътно платно на бул. " Шипченски проход " сред бул. " Асен Йорданов " и ул. " Владово ", като придвижването се прави в двете посоки в южното пътно платно на бул. " Шипченски проход " в посочения сектор, добавя Дунав мост.

От 1 април до 30 септември 2024 година в това число се трансформират маршрутите на транспортните средства на публичния превоз както следва: Автобусите от линии №№ 1, 3, 5 и 6 ще се движат по особеното трамвайно трасе на бул. " Шипченски проход " сред бул. " Асен Йорданов " и ул. " Владово " в посока ул. " Иван Димитров-Куклата " и по особеното трамвайно трасе на бул. " Шипченски проход " сред ул. " Иван Димитров-Куклата " и бул. " Асен Йорданов " в посока бул. " Асен Йорданов ". Спирка с код 1155 " Семеен кодекс ЦСКА " на бул. " Шипченски проход " в посока автостанция " Гео Милев " се измества на бул. " Асен Йорданов ", на 120 преди бул. " Шипченски проход ", на 30 метра след пешеходната пътека.

В началото на януари от Столичната община оповестиха, че стартира построяването на стартовата площадка за работа на тунелопробивната машина за строителство на тунелите на сектора от метрото през регион " Слатина ". В непосредственост до площадката ще бъде построена и новата метростанция № 6 дружно с буферен паркинг за 250 автомобила.

От 6 януари беше неразрешено влизането на пътни транспортни средства по локалното пътно платно на бул. " Цариградско шосе " сред ул. " Димитър Моллов " и транспортния излаз на " Макдоналдс ", като придвижването се прави по новоизграден обходен път, който ще замества затворения сектор и ще реализира връзка на локалното платно и бул. " Цариградско шосе ". Промените на придвижването ще продължат в границите на две години и половина.

Столичната община трансформира организацията на придвижването и по ул. " проф. Александър Танев ". От 1 до 6 април (включително) се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по улицата сред ул. " доктор Атанас Москов " и автобусното обръщателно колело в ж.к. " Младост 4 ".

Ще бъдат въведени и промени в организацията на придвижване на публичния превоз. Скъсяват се маршрутите на автобусни линии №213 и N1 до кръстовище ул. " Д-р Атанас Москов " и ул. " Проф. Александър Танев ". Временно се закриват пет непрекъснати спирки, а на тяхно място се разкриват краткотрайни такива.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР