Затоплянето в България започва от днес. Ще бъде 16-20 градуса,

...
Затоплянето в България започва от днес. Ще бъде 16-20 градуса,
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: Идват бури и гръмотевици

„ Затоплянето в България стартира от през днешния ден. Ще бъде 16-20 градуса, ще паднат няколко гръмотевици, ще се извали и отново ще е топло “, сподели в “Тази заран ” климатологът проф. Георги Рачев.

“Студът беше в София. В южните ни градове си имаше напълно обикновено пролетно време. Не би трябвало да желаеме в средата на април месец да е 30 градуса. България има извънредно разнороден климат ”, сподели още проф. Рачев.

“Петък и събота ни чакат температури твърдо над 20 градуса. Минималните температури стартират към този момент да се приближават към летния образ – към 10 градуса, и то в по-високите и студени градове. В неделя ще има стихии и гръмотевици. Преминаваме към този момент към летния режим – ще вали за малко време, с по-голям интензитет ”, изясни климатологът.

„ Според европейския модел се чакат до 20 литра на квадратен метър, а съгласно американския – скромничко “, сподели още проф. Рачев.

В Южна България в четвъртък ще има превалявания, само че до идната събота ни чака топло и слънчево време, наднормено за тази част от годината. В северните градове може да се усети малко по-хладно времето, посочи климатологът.

Междувременно Москва сложи нов връх по снежна завивка за април месец – над 40 см. За последно подобен връх на 3 април е имало през 1895 година – 55 см.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР