Затлъстяването е форма на преждевременно стареене и допринася за преждевременна

...
Затлъстяването е форма на преждевременно стареене и допринася за преждевременна
Коментари Харесай

Разкриха какво допринася за преждевременна смърт

Затлъстяването е форма на прибързано стареене и способства за преждевременна гибел. Това откриха учени от университета Конкордия в Монреал, заяви Сайънс алърт.

Анализирани са резултатите от над 200 проучвания за резултата от залъстяването на молекулярно и клетъчно равнище, в това число за въздействието върху имунната система, когнитивните и други функционалности. Оказало се, че непотребните килограми подготвят към ранно развиване на хронични болести, които са свързани със стареенето.

Специалистите считат, че затлъстяването освен форсира стареенето, само че е и негова форма, тъй като и в двата случая се задействат едни и същи биологични механизми, съобщи Българска телеграфна агенция.

Очакват се ужасни проблеми: прекалено много хора ще тежат прекалено много

Затлъстяването способства за ранна дисфункция на митохондрията, систематични възпаления, намаляване на имунната система и подкъсяване на теломерите.

По преценки на учените над 2 милиарда души в целия свят са наранени от затлъстяване и наднормено тегло. При това индикаторите за заболеваемост са се утроили от 1975 година, а у децата и младежите са се нараснали 10 пъти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР