Застрашената червена панда е открита заедно с 86 други животни

...
Застрашената червена панда е открита заедно с 86 други животни
Коментари Харесай

Контрабанда на застрашени видове: Откриха червена панда и още 86 животни в багаж на летище

Застрашената алена панда е открита дружно с 86 други животни в багаж на летище Суварнабхуми в Банкок, оповестиха от тайландската митническа работа в изказване от сряда.

Червената панда е едно от 87-те животни, открити в багажа на шестима индийски жители, които са били задържани за " опит за контрабанда на живи животни от страната ".

В куфара му бяха открити и 10 скорпиона

В куфарите на обвинените контрабандисти са открити и други застрашени типове - маймуна Памукоглав тамарин, котка риболовец и мечи кускус.

Снимка: Ройтерс

Сред откритите животни са и гущери, змии, птици, катерици и прилепи, написа Си Ен Ен.

Снимки, оповестени дружно с изказването на тайландския митнически отдел, демонстрират животни, прибрани в плетени кошници, пластмасови вани и торби от плат в огромни куфари на колела.

Азиатската страна е позната дестинация за незаконен трафик на животни

Лицата, обвинени в контрабандата на животните, са нарушили няколко закона, в това число Конвенцията за интернационална търговия със застрашени типове от дивата фауна и флора, която контролира интернационалната търговия с диви растителни и скотски типове.

Заподозрените са упрекнати и в опит за експорт на живи животни без обявление и в нарушаване на законите за надзор на заболяванията по животните.

В отчет от 2018 година на неправителствена организация, която води акции против " противозаконната и неустойчива търговия с диви типове ", се показва, че сред 2009 и 2016 година са осъществени 1346 конфискации на диви животни и артикули от тях в бранша на въздушния превоз.

Мъжът възнамерявал да продаде животните

Тази форма на трафик на диви животни е била осъществена на летищата на 136 страни сред 2009 и 2017 година, се споделя в отчета, като Тайланд регистрира втория максимален брой такива произшествия в света.

" Нарастваща мода " за екзотични домашни любимци

Неправителствената организация е следила доста интензивно и непрекъснато равнище на трафик на живи животни сред Югоизточна и Южна Азия.

Румъния, Унгария, Сърбия и България са измежду първенците в противозаконния бизнес

Това включва поредност от случаи на контрабанда на живи диви животни по въздух сред Тайланд и Индия през последните години, като арести са осъществени и в двете страни от началото на 2022 година

Предполага се, че увеличението на опитите за трафик на диви животни в Индия се дължи на " възходящата мода " на екзотични домашни любимци, в това число кенгуру, кукумявка и червени панди.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР