Застраховката за градския транспорт върви със закупуването на картата, а

...
Застраховката за градския транспорт върви със закупуването на картата, а
Коментари Харесай

Ще отпадне ли валидирането на картите в градския транспорт

Застраховката за градския превоз върви със закупуването на картата, а не с валидирането й. Такова мнение изрази в студиото на „ Здравей, България ” омбудсманът на България Диана Ковачева.
 
„ Глобата от 3 лева безусловно би трябвало да отпадне. Радвам се, че ръководителят на Общинския съвет чу хората и няма да има санкция. Вие към този момент сте си платили картата и сте постоянен пасажер. Това валидиране служи единствено за статистика на общината. Не е редно да бъдат затруднявани хората, изключително тези с увреждания ”, сподели тя.

Жалбите за измененията в градския превоз са почнали още от юли 2022 година, разяснява Ковачева.
 
„ Талоните с билети за 10 пътувания бяха доста комфортни за хората, които не употребяват постоянно градски превоз. Няма и карта за 1 линия. Това значи, че  в случай че ползвате единствено трамвай 7, ще би трябвало да си купите карта за цялата мрежа. Тоест, ще платите за услуга, която не ползвате. Идеята е да свалим хората от колите, само че надали ще стане по този начин ”, твърди омбудсманът.

Столичани се жалват на омбудсмана против новите правила в градския превоз

Ковачева описа, че доста хора се оплакват от това, че когато си валидират картата за градския превоз и тя е поставена в едно портмоне с банковата им карта, системата тегли в допълнение по 1,60 лева Оплаквания има и за това, че няма задоволително пунктове за закупуване на билети.
 
 istock istock
Диана Ковачева разяснява и новите правила при издаване на ТЕЛК решения. Тя предложи, когато в точния момент си си подал документите за изтичащо ТЕЛК-ово решение, то да важи до издаването на новото.
 
„ Забавянето е към 5-6 месеца - интервал, в който хората не получават инвалидна пенсия, губят опцията за помощник и за безвъзмездни медикаменти ", изясни омбудсманът.
 
Относно тематиката за винетките тя изясни, че концепцията е в 3-дневен период да бъдеш известен, в случай че има нарушение от вида на това в село Пролеша.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР