Застраховател не погасява кредита на прегазената до смърт край Созопол

...
Застраховател не погасява кредита на прегазената до смърт край Созопол
Коментари Харесай

Застраховател не погасява кредита на прегазена жена, детето ѝ плаща вноските

Застраховател не погасява заема на прегазената до гибел край Созопол Юлия Ангелова и е оставил на 9-годишната щерка на софиянката да заплаща вноските към дълга. Причината е, че от компанията желаят експертиза дали Юлия е била пияна.
Ангелова беше прегазена през юли м.г. от водач, който избяга. Тя се прибирала пешком вечерта от бар в Приморско. Първоначално хванала такси, само че след това слязла поради високата сметка. Докато ходела по пътя, кола я блъснала и избягала.
От Министерство на вътрешните работи бързо откриха фотография от пътна камера на колата, която я е блъснала. Шофьорът обаче се криеше. След няколкомесечно следствие той бе открит и даже арестуван за 24 часа, само че пуснат без никакви обвинявания поради липса на доказателства.
Ангелова остави момиче на 9 година полусираче. То наследило както активите, по този начин и пасивите на майка си. Жената има потребителски заем с излишък от 27 000 лева Той имал застраховка, при която при гибел компанията погасява задължението в цялостен размер.
Застрахователят изискал от бащата, който пое грижите за момичето, да ѝ открие сметка. Той го направил, само че вместо да погаси задължението, компанията поискала експертиза дали Юлия е била пияна. Не е ясно за какво я желаят, защото тя е била пешеходец и дали е използвала алкохол, няма правни последствия. Детето към този момент е изплатило над 2000 лева Парите са завещание от влог на майка ѝ.
Експертизата би трябвало да е подготвена до месец. Семейството се надява тогава застрахователят да заплати и върнатите от детето пари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР