Заставаме с хора ("Да, България" и "Зелените"), с които през

...
Заставаме с хора ("Да, България" и "Зелените"), с които през
Коментари Харесай

Общ. съветник: Строи се с ясното съзнание, че е противозаконно

Заставаме с хора ( "Да, България " и "Зелените "), с които през годините позициите ни са съвпадали. Имаше един повратен миг - предходното държавно управление на Бойко Борисов - да направи правосъдна промяна. Тогава застанахме от едната страна, доста други застанах от другата страна и се свързаха с едно ръководство, което не желае да има правораздаване в България. Това е една разграничителна линия сред мафия и хора, които се борим за народна власт и правова страна. Това съобщи в студиото на ФАКТИ общинският консултант от ДСБ Марта Георгиева.

Тя изясни, че Съюз на демократичните сили са избрали да се пришият към ръководството, даже в Общинският съвет представители им гласоподават с ръководещите.

За градежите и ремонтите

"Хората доста вярно нарекоха постройката "Златен век " "паметник на корупцията ". Тя може да бъде и монумент на това ръководство, което може да се отъждестви с подобен тип планове. С сътрудника ми Иво Божков постоянно сме се съпротивлявали против такива планове. Това е порочна процедура - прави се незаконно, с ясното схващане, че е незаконно. Тези писма на зам.-министри, които се употребяват освен в този случай, има и по-високи утвърдени градежи, които са оповестени за оскъдни от Административния съд. Въпреки това общинските съветници на ГЕРБ и гл. проектант се базират на тях т.е. те оферират да се гласоподава нещо нелегално и сега, в който това стане решение на Общинския съвет към този момент методът да се противодейства е съвсем неосъществим ", сподели Георгиева.

"Това ръководство на Столична община е изгубило тотално доверието и връзката с хората. Оказа се, че този градеж няма позволение за градеж, това значи, че този обект би трябвало да бъде отстранен ", разяснява тя.

"Ремонти се вършат освен на ремонтите, а и поради самия ремонт, с цел да се усвоят едни средства, тук-там даже няма потребност от тях. Защо се разкопава градинката "Кристал ", а в крайните квартали няма тротоари и хората се пребиват ", попита риторично Георгиева.

За бездомните кучета

"Проблемът с бездомните кучета ще бъде решен, когато спрат да се отпускат такива огромни суми. Общинско дружество "Екоравновесие " получава всяка година 2 600 000 лв. от общинския бюджет. Проблемът не може да бъде позволен в околните години, тъй като нищо не се прави за повода, която го основава, а повода е неконтролираното развъждане на домашни и дворни кучета. Там нищо не се прави, въпреки че това е напълно в пълномощията на общинските и държавните органи.

Те се застраховат, че постоянно ще има бездомни кучета, до момента в който има повода, която ги основава. Това значи, че постоянно ще има едни пари, които да текат. Бездомните кучета са намалели, тъй като отчасти се организира стратегия за кастрация ", разяснява общинският консултант.

Целия диалог с Марта Георгиева гледайте във видеото:



"Националната стратегия за преодоляване на безстопанствените кучета беше призната скрито на Министерски съвет без публично разискване. Това е рамката, по която в цялата страна ще се сътвори един способ, по който да се работи по отношение на бездомните кучета, което е нещо безспорно потребно. За страдание, от работната, група, която изготви националната рамка стана ясно, че община и страна нямат предпочитание да решат казуса, а просто желаят с изключение на от общинските бюджети, към този момент и от страната да се дават пари, с цел да не се взема решение казуса ", сподели Георгиева.

"Общините откриха една още по-бездънна яма за асимилиране на средства - по този начин наречените приюти. Тези приюти са едни градежи. Този в Долни Богров е строен за 3 млн. лв.. Според експерти за толкоз пари може да построиш съвсем постройката на "Артекс ". Там има едни железни кафези навън, в които в талашитени къщички са набутани по 10-15 кучета, тъй че да се бият за храна, да се конкурират, да се раздират. И макар тези 2 600 000 лв., които се дават всяка година, те не усъвършенстват изискванията ", добави Георгиева.

За комунистическите знаци

"Смятам, че е добре за хуманизиране на обществото комунистическите знаци, знаците на принуждение, всеобща гибел, насилничество на личността да бъдат отстранени. Смятам, че комунистическия интервал би трябвало да бъде по-широко застъпен в учебните заведения, с цел да знаят младите и да няма такива уклони.

Трябва да се напише и истината - какъв брой са жертвите от българския хайлайф, какво проваляне за стопанската система е донесъл този режим. Част от моята битка е и обществото да дорасне и единствено да изиска премахването на тези монументи ", разяснява Марта Георгиева.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР