Застъпниците на арабските американци рутинно използват една дума, за да

...
Застъпниците на арабските американци рутинно използват една дума, за да
Коментари Харесай

„Трансформиращо“: Преброяване в САЩ за добавяне на категория Близкия изток, Северна Африка

Застъпниците на арабските американци рутинно употребяват една дума, с цел да опишат по какъв начин другите общности от Близкия изток и Северна Африка са били категоризирани в продължение на десетилетия в преброяването на Съединени американски щати: „ Невидим “.

Но това ще се промени, когато идващото федерално броене се организира през 2030 година, като Службата за ръководство и бюджет на Белия дом (OMB) разгласи в четвъртък нови федерални стандарти за събиране на данни за раса и етническа принадлежност. За първи път американците, които наблюдават своите предшественици от Близкия изток и Северна Африка (MENA), ще имат своя лична категория в десетгодишното изследване.

„ Това е трансформиращо “, сподели Мая Бери, изпълнителен шеф на Арабско-американския институт (AAI), който от години се застъпва за актуализацията.

„ В продължение на повече от четири десетилетия, датиращи от основаването на нашата организация, ние подчертаваме, че няма тъкмо броене на нашата общественост, тъй като не съществува квадратче за отме...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР