Заспиване на вахтения офицер е сред версиите за инцидента с

...
Заспиване на вахтения офицер е сред версиите за инцидента с
Коментари Харесай

Заспиване на вахтения е сред версиите за инцидента с Вера Су

Заспиване на вахтения офицер е измежду версиите за случая с " Вера Су ". Това удостовери следователят от Националната следствена работа Иво Ангелов.

" Вина сигурно носят двама индивида, против които има обвиняване. Според до момента събраните доказателства става въпрос за заспиване на вахтения в границите на 15-20 минути, което е довело до засядането на кораба. Преди брега е трябвало корабът да завие наляво, само че е траял напряко ", изясни Иво Ангелов.

Следователите имат и подозрения за заличаване или манипулиране на част от документите на кораба. Екипът от Националната следствена работа още през днешния ден ще направи опит да се качи на борда.

" Има документи, които ни интересуват. Тях ще ги вземем ", посочи Иво Ангелов.

И добави, че ще се ревизират камерите и дали има унищожени записи.

" Действията на екипажа ни водят до това, да мислим, че нещо не е както би трябвало ", добави Иво Ангелов.

Екипът на Националната следствена работа ще се качи при първа опция на кораба, когато времето го разрешава.

" Ще влизат в трюмовете, в машинното помещение, ще се ревизира има ли операция в навигацията ", изясни следователят. Ще бъдат проверявани и дейностите на Морска администрация.

От Националната следствена работа са на място със лична лаборатория, тъй като желаят да ревизират и за замърсяване на водите.

" Длъжни сме да проверим резултатите, по тази причина сме с наша лаборатория ", съобщи Иво. Освен това има подозрения, че в товара има още нещо, с изключение на заявеното. " Първо желаеме да ги проверим, по-късно може да се окаже, че подозренията ни са неоснователни ", сподели още Иво Ангелов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР