Заслужава ли 17-годишното момче, обезвредило опасен крадец-рецидивист в самия център

...
Заслужава ли 17-годишното момче, обезвредило опасен крадец-рецидивист в самия център
Коментари Харесай

Музикант стана герой и опропасти брутална кражба в Бургас

Заслужава ли 17-годишното момче, обезвредило рисков крадец-рецидивист в самия център на Бургас, да получи премия за безстрашната си постъпка? Този въпрос задават мнозина бургазлии, откакто от няколко дни това е измежду главните тематики на полемика в града, написа "Флагман ".

Сцената като от екшън филм се разиграва следобяд на 22 юли, когато в самото начало на ул. „ Възраждане “ младият бургазлия, който не пожела да бъде упоменат с името си и избра да страни от славата, видял мъж да бяга около него.

Секунди по-късно се чули крясъци „ Крадец! Крадец! “ и инстиктите на младежа се задействали. Всъщност той не бил инцидентен минувач там – момчето в действителност е прочут музикант, който постоянно може да бъде видян да свири на обичания си инструмент виртуозно на първата сцена на „ БулевАРТ “ по бул. „ Богориди “.

Младежът, без да се замисля за заплахите, хукнал след крадеца. Успял да го догони някоко метра по-надолу по улицата. Повалил го на земята без изключително усложнение и позвънил на полицията.

В озаптяването на нарушителя се намесили и няколко инцидентни минувачи, защото действието се разиграло пред очите на десетки хора, излезли на разходка в центъра на Бургас.

От полицията прецизираха, че сходен кураж рядко се среща в България и насърчиха действието на младежа, който е реагирал съответно в напрегната и извънредно бързо разрастваща се обстановка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР