Засилват проверките за спазване на противоепидемичните мерки и носене на

...
Засилват проверките за спазване на противоепидемичните мерки и носене на
Коментари Харесай

Засилват проверките в столичните магазини

Засилват инспекциите за съблюдаване на противоепидемичните ограничения и носене на маски в комерсиалните обекти . Проверките ще продължат преди и по време на празничните дни. Това реши на свое съвещание през днешния ден Софийският действен щаб.

Съвместните екипи ще наблюдават за съблюдаване на отдалеченост, носене на защитни средства от клиенти и търговци, както и организацията пред и в комерсиалните обекти и пазари.

Екипите на Столичната РЗИ правят инспекции и сега на терен, като единствено за вчерашния ден са формирани 5 акта в търговски обекти и хранителни вериги, заяви доктор Данчо Пенчев - шеф на Столичната РЗИ. Констатирани са недобра организация пред магазини и липса на персонални защитни средства и на отдалеченост.
 Търговските вериги зоват клиентите си да съблюдават отдалеченост
Търговските вериги зоват клиентите си да съблюдават отдалеченост

Няма по какъв начин да сложат охранител до всеки клиент

Екипите на Столичен инспекторат дружно с Общинска полиция тази седмица са направили над 3439 инспекции на търговски обекти и вериги. Съставени са 8 акта за неспазване на условието за носене на маска.

Старши комисар Георги Хаджиев, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи заяви, че екипите на Столична дирекция на вътрешните работи през последната седмица са съставили 258 предупредителни протоколи, 140 полицейски разпоредби, 71 акта по Закона за здравето.

Проверени са и 2961 карантинирани лица. Само общинска полиция е съставила над 30 предупредителни протоколи и 7 акта по Закона за здравето в градския превоз за последните дни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР