Засилват контрола и проверките по обществените места в община за

...
Засилват контрола и проверките по обществените места в община за
Коментари Харесай

Кметът на Разлог бие тревога: Болницата е пълна, а липсва самосъзнание и отговорност - започваме масови проверки за маски

Засилват контрола и инспекциите по публичните места в община за носене на и съблюдаване на настоящите все още противоепидемични ограничения. Мярката се подхваща освен поради неспазване на заповедите на министъра, само че и поради непрестанно увеличаващия се брой на болни.

На този стадий други ограничавания, отвън регламентираните на Национално равнище, не се плануват, само че наклонността е към увеличение на случаите на болни от COVID-19.

“Ситуацията е доста притеснителна, даже бих споделил тежка. Отделението в е цялостно, има настанени за лекуване 40 души. Вчера са изписани 10 души и незабавно са настанени нови 10. Всички лекари са ангажирани и са на работа, а обстановката е напрегната и тежка. Легловата база и по другите лечебни заведения е съвсем запълнена, което не ни разрешава да насочваме пациенти към други лечебни заведения. Дори да има по-тежки случаи, те се лекуват тук, тъй като няма къде да ги изпратим. Има логистика единствено за нуждаещите се от интензивни грижи “, сподели кметът на Красимир Герчев.
свързани новини5061на 16.08.2021
“Притеснително е, че болни има на всички места, и в четирите общини, които се обслужват от нашата болница, само че най- доста са случаите от Разлог. Ако би трябвало да ги сравним с предходната седмица, когато на ден имаше по към 5 случая, през вчерашния ден съгласно справката броят им беше 13. От началото на седмицата имаме по 25-30 случая на ден”, добави той, представен от " Струма.бг ".

Той изрази терзания, че казусът ще се задълбочава поради неналичието на съзнание и отговорност у хората. Подчерта, че казусът с отхвърли за имунизация към момента стои на дневен ред, както и казусът с отвод за самоизолация при проявени признаци.

“Апелирам към повече отговорност, защото на фона на дребния брой имунизирани неизбежно обстановката ще се задълбочава “, прикани Герчев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР