Засилване на сътрудничеството в областта на иновациите и новите технологии

...
Засилване на сътрудничеството в областта на иновациите и новите технологии
Коментари Харесай

Мария Габриел се срещна с премиера на Люксембург

Засилване на съдействието в региона на нововъведенията и новите технологии разиска вицепремиерът Мария Габриел с премиера на Люксембург Ксавие Бетел. Това оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР). Бетел удостовери пред Габриел поддръжката към България за реализиране на бързо присъединение към Шенген и участие в еврозоната и оцени високо напъните на страната ни в тази посока. 

Премиерът на Люксембург поздрави Габриел за встъпването ѝ в служба като вицепремиер и министър на външните работи в постоянно определеното държавно управление и ѝ пожела триумф в осъществяването на новите задължения. Българският вицепремиер срещна Бетел със незабавните задания и целите на държавното управление и насочи покана за аудиенция на премиера на Люксембург у нас.

Българският вицепремиер взе участие през днешния ден в Съвета „ Външни работи " на Европейски Съюз. 

По-рано пред български публицисти в Люксембург Габриел заяви, че през днешния ден е имала двустранни срещи по въпроса с присъединението на България към Шенген с външните министри на Нидерландия, Италия, Франция, Швеция, Германия, Словакия и Хърватия. За мен беше доста значимо, че получих поддръжка от тях за Шенген, съобщи тя. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР