Засиленото използване на карти и плащане с терминал от своя

...
Засиленото използване на карти и плащане с терминал от своя
Коментари Харесай

Търговците отказват да приемат пари в брой, препоръчват да си перем парите


Засиленото потребление на карти и заплащане с терминал от своя страна блокира системата за банкови разплащания на редица вериги, само че все пак заплащанията с карти не бяха спрени. От няколко дни фирмите приканват клиентите си да заплащат сметките си онлайн посредством смарт телефоните си. Всъщност вирусът може да вирее на всякаква повърхнина, в това число и на банкнотите. Заразата се съхранява на повърхността им, откакто болестотворните организми попаднат в дупчиците сред влакната на хартията, от която е направена тя, написа " България през днешния ден. "

Според специалисти монетите са по-опасни от книжната банкнота, тъй като върху железни повърхности като никел, мед, стомана и алуминий вирусът вирее много по-дълго, а при благородните метали, изключително при сребро, по-кратко време. Странната процедура за " изпиране " на банкноти се вкара преди седмици от централната банка на Китай за задържане на пандемията.

Мерките плануват дезинфекциране или заличаване на банкноти, които може да придвижват болестта. Всички китайски банки бяха принудени да " изперат " банкнотите си, като ги дезинфекцират с ултравиолетова светлина и високи температури, след което да ги съхраняват на несъмнено в границите на 14 дни, преди те да влязат в обращение. Иначе всички знаем, че дословното пране на парите в пералня не унищожава банкнотите, само че съществено ги поврежда и захабява.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР