Засилени мерки на полицията по пътищата в цялата страна заради

...
Засилени мерки на полицията по пътищата в цялата страна заради
Коментари Харесай

Засилени полицейски проверки заради трафика след празниците


Засилени ограничения на полицията по пътищата в цялата страна поради засиления трафик след поредицата почивни дни.

Трафикът на входа на София откъм Автомагистрала „ Тракия “ е относително спокоен. Властите припомнят, че не престават да наблюдават за скоростта и използването на алкохол, като „ Пътна полиция “ е изкарала в всички камери.

Очаква се и доста хора да предпочетат да пътуват в идващите дни към прилежащите страни и трафикът към граничните ни пунктове с Румъния, Сърбия, Северна Македония, Гърция и Турция да бъде натоварен.

На автомагистрала " Хемус ", преди тунел " Ечемишка ", посока София и при Владая е въведено реверсивно придвижване за облекчение на трафика в посока София. То ще остане най-малко до 20 ч., прецизират от полицията.

Борислав Славков към този момент 18 години работи в „ Пътна помощ “ - без отмора и на празници. Казва, че специалността му го е сблъскала с всевъзможни случаи, като най-често става въпрос за спукана гума или проблем с колата. Заедно с техника отиваме да проверим сигнал за закъсала кола във Владая.

Този автомобил е с потопен съединител и по тази причина пътят му оттук насетне е към сервиза.

„ На излизане от Владя педалът на съединителя отхвърли и бях до такава степен. После пристигнаха служителите на реда на караулката и ми помогнаха, бутнаха колата обратно “, описа Катя Коевска.
Снимка: bTV

От Съюза на българските автомобилисти всеки ден се отзовават на стотици сигнали в цялата страна.

„ Освен за пътна помощ и механически повреди, недай си Боже и за катастрофи, които са се случили, през прът центъра ни даваме и настояща информация за пътната конюнктура в страната - къде има тапи, къде има усложнения на придвижването и така нататък “, изясни Симеон Дървингов, шеф на „ Пътна помощ “ към СБА.

Призивът към водачите и през днешния ден е един - да бъдат деликатни на пътя.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР