Засилени гранични проверки предизвикаха недоволство у шофьори на тежкотоварни автомобили.

...
Засилени гранични проверки предизвикаха недоволство у шофьори на тежкотоварни автомобили.
Коментари Харесай

Засилени проверки и километрична колона от камиони на ГКПП "Дунав мост 2"

Засилени гранични инспекции провокираха неодобрение у водачи на тежкотоварни коли. По думите им опашките са големи и прекосяването от време на време лишава дни.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост 2 " край Видин опашката от чакащи коли от българска страна доближи към 4-5 километра, а от румънска бе даже по-голяма. Това заяви основен комисар Светлан Кичиков, шеф на Главна дирекция " Гранична полиция " -МВР.
Заради аварирал тир: Километрична опашка от камиони и коли на прохода „ Петрохан “ Движението към този момент е възобновено, оповестиха от АПИ
Преминаването на микробусите и леките коли през граничния пункт става за 30-40 минути. По думите на Кичиков повода за образувалите се опашки е засиленият трафик на товарни коли тази година.
Колони от тирове на Дунав мост затрудняват придвижването Камионите се пренасочват към буферен паркинг в Русе
С близо 150 товарни коли дневно минават повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Освен това огромна част от чакащите водачи включват в престоя си на границата и наложителната им отмора от 9 часа, посочи основният комисар.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост 2 " от българска страна работят пет пункта за пропускане на коли, един за микробуси и леки коли и четири за товарни коли.
Въпреки по-слабия трафик: Шофьори на камиони чакат повече от 24 ч. на „ Кулата “ Днес отсъстват километричните опашки от леки коли, които пътуват за Гърция
Интензивен е трафикът и на пункта при Русе. Властите предложиха на водачите да пресмятат по-добре времето си.

Очаква се интензивният тежкотоварен трафик през тези пунктове да продължи и през летните месеци.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР