Засилен полицейски контрол по линия на пътната безопасност бе осъществен

...
Засилен полицейски контрол по линия на пътната безопасност бе осъществен
Коментари Харесай

Засилен полицейски контрол в Пловдив

Засилен полицейски надзор по линия на пътната сигурност бе сбъднат от петък до неделя в Пловдив и региона. Специализираната полицейска интервенция е част от регулярните ограничения за недопускане на нарушавания на разпоредбите за придвижване и понижаване на пътния травматизъм на обслужваната от ОДМВР – Пловдив територия.

Осъществена е от петък до неделя от екипи на бранш " Пътна полиция “ и чиновници от останалите подразделения на дирекцията, които са с пълномощия за работа по Закона за придвижване по пътищата.На територията на регионалния град и в пловдивския сектор на автомагистрала " Тракия “ пътните служители на реда са ревизирали общо 438 автомобила с 454 водачи и пасажери в тях.

С механически средства за приложимост на алкохол и опиати са били тествани 127 водачи. Спрямо 164 е взето административно отношение за установени нарушавания на ЗДвП. Допълнително, с механически средства за видеоконтрол, униформените са снимали 73 клипа на преминаващи коли със скорост над допустимата.

В рамките на акцията сходни паралелни инспекции са осъществени и от автопатрули на тринадесетте районни ръководства. В обсега им са влезнали 696 МПС и 1750 души, а издадените актове и формирани санкции с фиш са общо 215.  

По време на полицейските дейности са арестувани 8 водачи – петима за шофиране след приложимост на алкохол над 1,2 промила и трима под влияние на наркотични субстанции. По случаите са формирани досъдебно и седем бързи производства.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР