Засича се количеството в издишания въздухШофьорите могат и да не

...
Засича се количеството в издишания въздухШофьорите могат и да не
Коментари Харесай

КАТ мери алкохола и със стационарни дрегери

Засича се количеството в издишания въздух


Шофьорите могат и да не дават кръв за проучвания

Вместо да дават кръв за алкохолна проба, водачите могат да изберат тест с доказателствен анализатор, именуван още стационарен дрегер. Подготвяната от 10 години смяна в наредбата на Министерство на вътрешните работи, Министерство на здравеопазването и правосъдното министерство най-накрая влезе в действие от 1 юли, подсетиха от Съюза на българските автомобилисти.
 07_01-1  07_01-2
След като служителите на реда на пътя засекат алкохол с елементарен дрегер, хванатият лидер може да избере втора проба с по-сложния апарат, инсталиран в постройката на полицейските РПУ и Областни служби на КАТ и или дирекция на Министерство на вътрешните работи. Анализаторът мери количеството алкохол в размер издишан въздух, а не наличието в кръвта.

Стационарният дрегер ще се употребява в четири случая – в случай че водачът откаже тест с елементарен дрегер и желае напряко на стационарния, когато не признава показанията, открити с уреда на пътя, когато осъществените проби при инспекцията от патрула са некачествени и когато физическото положение на лидера не разрешава осъществяване на различен тип проби.
Ако водачът обаче избере кръвна проба, след това няма право да желае проучване с доказателствен анализатор. И противоположното – в случай че избере уреда, не може да упорства за кръвна проба.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР