Защото е позор в центъра на София най-високият и най-големият

...
Защото е позор в центъра на София най-високият и най-големият
Коментари Харесай

Станка Желева се произнесе за Паметникът на Съветската армия

" Защото е срам в центъра на София най-високият и най-големият монумент да бъде Паметникът на Съветската войска ", уточни още тя

Паметникът на Съветската войска най-накрая би трябвало да бъде отстранен. Това разяснява в ефира на „ Събуди се ” Станка Желева, дъщеря на първия президент на Република България Желю Желев.

„ Иска се благосклонност, желае се храброст, тъй като е срам в центъра на София най-високият и най-големият монумент да бъде Паметникът на Съветската войска. На една войска, с помощта на която е бил натрапен тоталитарният режим. Защитниците на паметника не престават да бъдат негови наследници ", уточни още Желева.
-->
" Проблемът е, че има прекомерно доста ползи в България обществото да бъде разграничено, да бъде опълчено. Този монумент се трансформира в символ на това разделяне ", добави тя.

И акцентира: " Тези хора, наследниците на тази национална власт, които желаят да не престават да бъдат основен фактор в българската политика, на тях е необходим паметникът ". 

" В момента на ход е регионалната администрация, която поде, по този начин да кажем, собствеността на монумента. Ако не бъде отстранен от политиците, мисля, че ще бъде отстранен от гражданското общество ", сподели Станка Желева. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР