Защото беше направено по един демонстративен начин в нарушение на

...
Защото беше направено по един демонстративен начин в нарушение на
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Кабинетът Радев обслужва ГЕРБ и ДПС и е реваншистки към БСП 

Защото беше направено по един показателен метод в нарушаване на нашия правилник и правила, както и в нарушаване на положителния звук. В член 33 на нашия Устав категорично е записано, че Националния съвет утвърждава присъединяване на социалисти в изпълнителната власт “. Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в ефира на Българска национална телевизия във връзка с противоуставното за социалистическата партия вкарване на нейни членове в състава на служебното държавно управление.

„ Не е загадка, че тримата поканени за министри бяха от критиците на предходното ръководство. Логично е да се чака едно реваншистко държание във връзка с предходния кабинет. Съвсем очевидно е това и в избора за министър на стопанската система и промишлеността, където беше комплициран човек, който единствено преди няколко месеца бе уволнен за неприятни финансови резултати от борда на ВМЗ Сопот от предходния министър “, изясни Зафиров за обстоятелствата, които водят до заключението, че служебното държавно управление ще бъде реваншистко към социалистите.

По думите му, в случай че се огледа в състава на Министерски съвет, то хората ще видят, че там има трима някогашни зам.-министри от държавните управления на Борисов и това демонстрира, че се обслужват ползите на статуквото – ГЕРБ и Движение за права и свободи. „ Още през днешния ден станахме очевидци на уволняване по необясними аргументи на член на Българска социалистическа партия, от позицията на заместител шеф на НКЖИ “, уточни социалистът.

„ Служебното държавно управление заложи като цели оправянето с рецесията, енергийния проблем, обезпечаване на почтени и обективни избори. И в този момент ние питаме уволнения през днешния ден човек от Българска социалистическа партия – той ли е опасността пред честните избори и той ли е най-големия проблем на страната, та трябваше да се стартира с тази проява? “, съобщи Атанас Зафиров и акцентира, че индикациите, които получават социалистите са, че това държание на служебния кабинет ще продължи и в идващите дни.

„ В петък ще стартираме нашата вътрешнопартийна процедура, ще изберем избирателен щаб и ще уточним критериите на нашите претенденти. Над 90% от управителните органи на партията – Националаен съвет и Конгрес стоят зад управлението и провежданите от него политики. Огромната част от членовете ни утвърждават метода, по който участвахме в ръководството и ние влизаме с намерено лице в идната акция “, заключи заместник-председателят на Българска социалистическа партия за идния Национален съвет на партията.

Според него левицата няма от какво да се тормози, а държанието на групата вътрешни крицити Зафиров дефинира като рушащо престижа на апртията. „ И тримата министри, които в този момент са в служебния кабинет бяха на мнение, че би трябвало незабавно да се отива на избори. Явно е имало авансово стихотворец ангажимент за присъединяване в длъжностен кабинет. Не е елементарен процеса, само че аз съм сигурен, че идната акция ще покаже кой по какъв начин се е справил и кой заслужава доверието на българския гласоподавател “, добави той.

Заместник-председателят на Българска социалистическа партия уточни, че социалистите са се потвърдили като остров на стабилността и единствено за година от партия, с която никой не е желал да приказва са се трансформирали в партията на бъдещето, с която всеки желае да приказва. „ Увеличението на пенсиите е заложено в актуализацията на бюджета, само че за жалост не в размера, в който ни се искаше. Губим скъпо време и по повод правенето на бюджета за идната година, където в действителност би могло да се заложи едно съществено осъвременяване на пенсиите. За последните 6 месеца постигнахме по-голям растеж на пенсиите по отношение на последните 12 години. Преди няколко дни на Бузлуджа в очите на хората прочетохме позитивната оценка, която те ни дават. Лявомислещите хора на идните избори ще бъдаат още по-консолидирани “, приключи Атанас Зафиров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР