Защо все още няма официални пресконференции на победителите и вторите

...
Защо все още няма официални пресконференции на победителите и вторите
Коментари Харесай

Защо още пазят мълчание след изборите ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ? Коментар на Пламен Киров

Защо към момента няма публични конференции на спечелилите и вторите на изборите? Според професорът по конституционно право Пламен Киров повода е, че евентуално не се усещат спечелили. Като се вижда какви проценти излизат, формулата на успеха не е доста приятна, сподели той.

Днешното изказване на Политическа партия, че няма да поддържат кабинет с мандат или присъединяване на ГЕРБ, Пламен Киров вижда като " добра вероятност към 50-ото Народно събрание ". " Това, което чухме, е една мъжка позиция ".

Конституционалистът съобщи, че президентът ще изчака имената на новите депутати да бъдат оповестени в Държавен вестник. А това, съгласно него, ще стане на 11 април. И на 12-и президентът може да свика Народното събрание, сподели Киров.

Срокът, който Конституцията дава е едномесечен, тъй че президентът може да го свика и след Великденските празници.

Според Киров обаче задачата на бързането за привикване на Народно събрание е, " с цел да може да бъде признат от Народното събрание Закона за държавния бюджет, тъй че идващото служебно държавно управление, което той назначи, е да построява своята политика върху добър държавен бюджет ", сподели Пламен Киров.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР