„Защо Владимир Путин е все още толкова популярен в Русия”

...
„Защо Владимир Путин е все още толкова популярен в Русия”
Коментари Харесай

Times: Новите санкции на САЩ само ще повишат популярността на Путин

„ Защо Владимир Путин е към момента толкоз известен в Русия” е озаглавил публикацията си в Times Майкъл Биниън (Why Vladimir Putin is still so popular in Russia).

Ако някой се е надявал, че новите наказания на Съединени американски щати ще настроят руснаците срещу президента Путин, вероятно ще го реализира отчаяние, предизвестява The Times. Високата известност и до в този момент „ остава загадка”, тъй като какъвто и да е напън страните от Запада да оказват на Русия „ поради анексията на Крим, интервенцията в Сирия, отравянето на Скрипал или намесата в американските и европейските избори”, то поддръжката на неговата политика от страна на популацията единствено пораства, се отбелязва в обявата. Затова и новите ограничаващи ограничения ще бъдат възприети по-скоро като опит „ да се унизи” Русия от страна на Вашингтон и те единствено ще сплотят руснаците, предвижда създателят.

Руският водач с полза за себе си употребява многочислените търговски ембарго и забрани за износ, формирайки и усилвайки в мозъка на руснаците визията, че Западът е „ непримиримо враждебен” по повод към Русия и че единствено той персонално има задоволително храброст и увереност на кормилото на властта да противостои на всички опити отвън Русия да диктуват нейната вътрешна и външна политика, се споделя в публикацията.

На изборите през март Путин още веднъж победи и получи нов президентски мандат със 77% от гласовете, а нивото на поддръжката измежду популацията не пада под 50%.

След въвеждането на първите наказания Путин „ завоюва точки за сметка на борбата, вадейки от равновесие озадачените чужденци”, се акцентира в обявата. Ефектът се оказа тъкмо противопоставен, руснаците се сплотиха към президента си. Историята, че той пази страната от непроменяемо враждебната Америка и нейните съдружници, беше тиражирана от всички медии. Обикновените руснаци имат вяра в нея и до момента.

Според Майкъл Биниън, основа за неувяхващата известност на съветския водач се крие в относителната финансова непоклатимост, която той обезпечи на руснаците по време на своето ръководство. „ Русия не помни такова преуспяване в продължение на 80 година след революцията” – написа изданието.

Когато вместо постоянно пияния и екстравагантен президент Елцин беше определен млад, здрав и изтрезнял някогашен сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), той незабавно направи огромно усещане на страната със своето внимание към дисциплината в органите на властта, на улицата и на работните места. На мястото на посткомунистическата бъркотия пристигна ред, при който стартира възобновяване на властта” – написа The Times.

Сега Русия се пробва някак да смекчи удара и следствията от глобите, изразходвайки големите парични запаси, насъбрани в интервала на относителния подем на стопанската система, разяснява създателят.

„ Противопоставянето със Запада породи в Русия нещо като обсаден нрав, а историята демонстрира, че руснаците постоянно са подготвени да затегнат колана поради отбраната на Родината” – написа изданието.

„ Руските хора с голямо съмнение гледат на западния демократизъм. Близостта на Путин към Руската православна черква и неговото позитивно отношение към обичайните полезности намират отклик в мозъците на младите руснаци, а това на собствен ред усилва излъчените от Кремъл сигнали” – написа The Times.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР