Защо вече над година се бави гледането на второ четене

...
Защо вече над година се бави гледането на второ четене
Коментари Харесай

От БСП питат защо над година не се гледа на второ четене за лихвоточките

Защо към този момент над година се бави гледането на второ четене на Закона за споразумяване на правата на жители с многогодишни жилищно-спестовни влогове? Този въпрос сложи аленият народен представител Антон Кутев, като изрази позиция, че ГЕРБ не желае да разреши на доста български жители да получат по-големи приходи.
Става въпрос за така наречен лихвоточки и признатото на първо четене решение те да може да се наследяват. Законопроектът обаче не отива в " комисията на Менда Стоянова " (бел. ред. - бюджетната комисия на парламента) и апелирам настоятелно да се вземе решение за гледане на председателски съвет на партиите в Народното събрание, сподели Кутев от парламентарната естрада.
Промените засягат 55 хиляди български жители с многогодишни жилищно-спестовни влогове. Със законопроекта се планува те да могат да наследяват както по закон, по този начин и по наследство тези влогове. Съгласно измененията с две години се удължава срокът на заявяване на лихвоточките от техните притежатели и се отстранява крайният период, в който страната би трябвало да изплати всички декларирани искания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР