Защо в България се харчат пари за отбрана? Дайте пари

...
Защо в България се харчат пари за отбрана? Дайте пари
Коментари Харесай

Дянков: Защо в България се харчат пари за отбрана?

Защо в България се харчат пари за защита? Дайте пари на бизнеса. Очакваме във Вашингтон да има цялостна възбрана. Тук е по-сериозна ситуацията от тази в България. Това сподели по бТВ някогашният финансов министър Симеон Дянков.

Следващата година няма да е по-лесна от тази, може и да е по-трудна. Трябва да се мисли повече за бизнеса. Това, което липсва в България е ограничения за бизнеса. В България няма задоволителни ограничения за бизнеса.

Не бих споделил, че бюджетът е разоряващ, само че няма ограничения за бизнеса. Ще се окаже,че от ден на ден пари би трябвало да се дават да пера, които не са планувани. Пари има и нови заеми не са нужни. Трябва да се промени бюджета и да се влезе с до 5 милиарда лв. с съответна помощ на бизнеса. Може да се стигне до 100 % заплащане от страната. За избрани месеци ги имаме. Ако не ги изхарчим при започване на годината, по-късно ще би трябвало да пращаме доста повече пари, с цел да влезем в някакъв стопански напредък. Бизнесът е прав, само че е значимо и здравето на хората.

Има схващане, че при 2-3 седмици карантина незабавно се получава спад. Въпросът е какво става след това-студено време, празници. За трета и четвърта вълна в този бюджет не са планувани буфери. И това е моят зов към парламента-дайте задоволително пари. Ако не пристигна нова вълна, няма да се харчат. Защо се харчат пари за защита в този момент? С кого ще се борим идната година? Тези пари би трябвало да влязат за здраве и бизнес. Не е съществено да си мислим, че няма да има тежести. Бюджетът по този начин е изработен, че все едно рецесията не продължава.

Безработицата ще се усили. Ще стане още по-тежко. Затова буферите занапред би трябвало да се изградят. Засега не се тормозя от дългова серпантина. Говори се, че сме взели пари от Европа, само че ние нямаме планове нито за бизнеса, нито в обществената сфера. Тези пари би трябвало да заменят парите от бюджета.

В Съединени американски щати главната тематика още веднъж е бора с вируса. Не се чака в първите месеци във външно политическа обстановка да има повече проблеми. Тук също е тежка ситуацията във вътрешен проект.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР