Защо цените на храната в Германия са по-ниски от България!

...
Защо цените на храната в Германия са по-ниски от България!
Коментари Харесай

Потребител: Защо цените на храната в Германия са по-ниски от България? Отговор: Не са!

Защо цените на храната в Германия са по-ниски от България! Защо инфлацията в България е по - висока от доста страни в Европейски Съюз? И докога ще ни описват сладки приказки!? Това попита консуматор в обществената мрежа Facebook.

Публикацията му, съпроводена със фотография, провокира стотици мнения и оживена полемика. Ето и една доста дребна част от мненията на хората:

- То и с другите ужким по-евтини артикули е по този начин. Снимат на численост, а оповестяват все едно е на кг. Бях три години в чужбина и знам номерата на огромните вериги. Няма безвъзмезден или по-евтин обяд.

- Какво сте се вторачили в тези краставици. Я вижте другите артикули. По цени на артикули сполучливо бием най-скъпата страна в Европа - Швейцария. Да ни е честито. И ние един път да сме преди всичко по нещо.

- Ох, отново тази мантра. Не, не са по-ниски цените на храните в Германия. Може да купиш някои по-евтини артикули от България, само че като цяло излиза по-скъпо. Всъщност, може да се храниш по-евтино в Германия, само че в случай че ядеш безспорни отпадъци. И знам какъв брой мрънкаме за качеството на храните в България, само че си нямате концепция за какви отпадъци приказвам. Ако гледате да се храните с качеството и усета, с който сме привикнали в България (особено зеленчуци и плодове), излиза към 2 пъти по-скъпо в Германия, даже взимайки поради над два пъти по-ниското Данък добавена стойност там. Ако искаш в действителност да се храниш с качествена храна (например яйца, които не са им бели жълтъците, а в действителност имат някакъв вкус), разликата е 3-4 пъти в цените. Знам доста добре, тъй като години наред си следях всеки разход в Германия и от година и половина върша същото в България. Покъртително е, че някой още има вяра в тия постове, които съпоставят обособени цени отвън подтекст.

- За сведение... краставиците в Германия се продават за брой, не за кг.

- Към 3 лева на брой, кое му е евтиното?

- а и цената е за брой на фотографията... общо взето и тук е толкоз... дори тук-там и по-евтино
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР