Защо цените на бензиностанциите продължават да растат, докато себестойността на

...
Защо цените на бензиностанциите продължават да растат, докато себестойността на
Коментари Харесай

Защо цените на бензиностанциите продължават да растат и минават трите лева, докато себестойността на суровината пада?

Защо цените на бензиностанциите не престават да порастват, до момента в който себестойността на суровината пада и какви ограничения взима Министерството на енергетиката - тези въпроси зададе адв. Петър Славов, депутат от 43-тото Народно заседание по реда на Закона за достъп до социална информация. По закон, Министерството има двуседмичен период да отговори.

За това заяви адв. Славов във Фейсбук:

" Питането ми до министъра на енергетиката, по отношение на възходящата разлика в котировките на барел нефт вид " Брент " (който мина $120) и тази на потребления в " Лукойл Нефтохим Бургас " АД вид " Уралс " (продаван с отстъпка до $30 поради срутва на търсенето на съветски нефт поради санкциите)!

И защото рафинерията в Бургас употребява точно нефт като последния за производството на горива, разумният въпрос е, за какво цените на бензиностанциите не престават да порастват и надминават трите лв., до момента в който себестойността на суровината пада?! И какво подхваща Министерство на енергетиката по казуса??

Очаквам в законоустановения период отговор на горния въпрос, както и на подхванатото от МЕ, още повече, че българската страна има представител в борда на " Лукойл Нефтохим Бургас " АД - някогашния зам.-министър на енергетиката К. Първанов! ".
Заявление по ЗДОИ, стр. 1.  Защо цените на бензиностанциите не престават да порастват и минават трите лв., до момента в който себестойността на суровината пада?

Заявление по ЗДОИ, стр. 2  Защо цените на бензиностанциите не престават да порастват и минават трите лв., до момента в който себестойността на суровината пада?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР