Защо толкова трудно започваме разговори за нашите сексуални желания? С две

...
Защо толкова трудно започваме разговори за нашите сексуални желания?
С две
Коментари Харесай

Вижте как да започнете разговор с половинката си за сексуалните си желания

Защо толкоз мъчно започваме диалози за нашите полови стремежи?
С две думи, тъй като множеството от нас не са получили никакво обучение по отношение на това по какъв начин да поддържаме връзка здравословно с нашите сътрудници. Заради това и никой не ни научи по какъв начин да показваме съответно страстите си. В резултат на това сме склонни да ги потискаме.
Да се научиш по какъв начин да приказваш за половите си стремежи, е доста значимо нещо. Преди това обаче е значимо да разберем смисъла на половата асертивност.

Първо, какво е асертивност?
Да бъдеш асертивен, значи да можеш да изразиш себе си решително, без да е належащо да прибягваш до пасивно или нападателно държание. Изисква да знаеш по какъв начин да слушаш и да реагираш на потребностите на другите, без да пренебрегваш личните си ползи или правила.
Когато сме напористи, тогава сме напористи във всеки подтекст. Следователно, в случай че не сме асертивни в сексуалността, е доста допустимо да ни липсва и асертивност в други области на живота ни.
В резюме – да бъдеш асертивен, значи да се изразяваш решително, без боязън, без подозрение и без да търсиш утвърждението на близките.

Какво е преимуществото да бъдем асертивни в връзките си?
• Няма повече подправени оргазми: В множеството случаи това събитие се случва, когато желаеме да „ уверим ” сътрудниците си в техните полови умения. Понякога се случва и когато не сме в изключително въодушевление за секс и фалшифицираме оргазми, с цел да приключим с ласките допустимо най-скоро.
• Може същински да се любуваме на секса: Когато сме асертивни, може да кажем на нашите сътрудници какви са нашите полови стремежи, тъй че да не се постанова да гадаят. В този смисъл мастурбацията може да бъде доста потребна. Помага ни да опознаем личното си тяло и да открием какво харесваме и какво не.
• Подобрена връзка: Когато сме асертивни, общуването в връзките се усъвършенства. В резултат на това доверието се покачва, както и благосъстоянието. Освен това започването на диалог за половите стремежи ни разрешава да опитваме нови неща, което ускорява пристрастеността сред сътрудниците.

Оспорване на вашите убеждения
Това също играе значима роля, когато става въпрос за започване на диалог с колегата по отношение на полови стремежи. Много постоянно полученото от нас полово обучение може да ни накара да се усещаме засрамени или неохотни да се показваме по тематиката. Например това, което сме научили за мастурбацията, нерядко е погрешно, както и някои прекомерно закостенели и неправилни изказвания, че сексът е мръсен или неверен.
Правенето на секс с някого, на който не може да доверите плътските си стремежи, ще ви попречи да се насладите на същински удовлетворяващ секс. След оценка на всички фактори диалогът сред сътрудниците може да бъде ключът към поддържането на здравословни полови връзки.
Ето няколко точки, които би трябвало да вземете под внимание:
• Изберете подобаващия миг: Това би трябвало да е време, в което и двамата сте спокойни, с цел да имате предпочитание за разговор.
• Преминете към въпроса: Най-добре е да сте наясно през цялото време, когато желаете да проведете диалог за вашите полови стремежи. Ако започнете да говорите със заобикалки, сътрудникът ви няма да разбере какво се пробвате да кажете. Изберете думи, които са ясни и оставете всевъзможни упреци настрани.
• Бъдете естествени: Разговорът за вашите полови стремежи не би трябвало да се разграничава от диалог за нещо друго. Затова бъдете естествени. Независимо дали желаете да употребявате сексиграчки, да извършите прелюдията по-дълга или да въведете нови техники, изразете желанието си да опитате нещо ново.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР