Защо срокът за подаване на декларации за доходите и плащането

...
Защо срокът за подаване на декларации за доходите и плащането
Коментари Харесай

Защо не удължиха срока за доходите на физическите лица?

Защо срокът за подаване на заявления за приходите и заплащането на налога от всички физически лица не бе продължен също до 30 юни тази година, а това бе направено единствено за еднолични търговци и аграрни стопани, избрали да се таксуват като такива. Това попита КНСБ в писмо до финансовия министър Владислав Горанов от началото на април след мнение на Национална агенция за приходите, в което се коментират разпореждания от закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние.

Според синдикатите срокът за подаване на заявления от физически лица за приходи от трудови връзки, наеми и други също следва да се отсрочи до 30 юни.

"Оставяме със подозрения дали поради изолацията и усложнената обстановка е вярно жителите да се постанова да посещават гишета и пощенски служби, с цел да подават заявления и заплащат налози. Вземаме поради, че не всички имат опция да създадат това посредством онлайн подаване на заявления и електронно погашение на дължимите суми. За всички, които не могат да го създадат, а и за чиновниците, които ще ги обслужат, това съгласно нас е вдишване на непотребен риск ", споделят от КНСБ.

Едноличните търговци, в това число плащащи патентен налог, и земеделските стопани, избрали да се таксуват като еднолични търговци, подават годишните си заявления за приходите до 30 юни. Ако желаят да употребяват отстъпка от 5% върху налога си за довнасяне, тези лица следва да подадат годишната си декларация и да внесат дължимия по нея налог в период до 1 юни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР