Защо смъртта съществува за нас “някъде там, другаде …?Хората мислят

...
Защо смъртта съществува за нас “някъде там, другаде …?Хората мислят
Коментари Харесай

Защо смъртта съществува за нас някъде там, другаде?

Защо гибелта съществува за нас “някъде там, другаде ” …?Хората мислят за гибелта си основно в преклонна възраст, или когато се разболеят от рискови болести. В други случаи, гибелта съществува за нас “някъде другаде ” (HiddenTruth.site). Дори след гибелта на обичан човек, хората мислят по какъв начин ще живеят, а не, че неизбежно ще умрат някой ден.Това не е просто характерност на човешката душeвност, а нещо надълбоко инстинктивно, което е в самия ни мозък и ни защищава от сходни мисли.

 q1 3 - Защо гибелта съществува за нас някъде там, другаде?
Необичаен предпазен механизъм, евентуално завещан от нашите праисторически предшественици или назад, добит по време на човешката еволюция и с помощта на който, хората в бъдеще ще могат да живеят доста по-дълго от в този момент.Тези открития произтичат от скорошно изследване на Яир Дор-Зидерман, аспирант в Университета Бар-Илан (Bar-Ilan University) в Израел.
Дор-Сидерман и неговите сътрудници събрали група доброволци, свързали ги с устройства, проследяващи мозъчната интензивност, след което, на компютърни екрани почнали да им демонстрират разнообразни портрети на хора. Тези портрети били съпроводени от думи, свързани със гибелта – „ гибел “, „ заравяне “, „ гроб “ и така нататък Понякога, измежду портретите на други хора, им се показвали личните им лица.Четете още: Странни съвпадения по-често се случват на хора, претърпели клинична смъртОказва се, че когато субектите виждали лицата на други хора с думите „ гибел “, „ заравяне “ и така нататък, имало дейна активност в мозъка им, само че когато виждали личното си лице със същите думи, всяка сходна активност била изключена в мозъка им.Един от откривателите – Ави Голдщайн, споделя:„ Това допуска, че се предпазваме от екзистенциални закани или мисли за личната си гибел, като „ затваряме “ тази информация за себе си. “Дор Сидерман прибавя: “Нашият мозък просто не “признава ”, че гибелта може да бъде обвързвана със самите нас. Този античен механизъм наподобява ни споделя, че сходни мисли са ненадеждни и не би трябвало да им имаме вяра. Мислим за гибелта, като че ли тя се случва с други хора, само че не и с нас. “Тази отбрана работи най-добре в самото начало на нашия живот и отслабва, когато наближаваме старостта. Когато изцяло разбираме, че гибелта ще пристигна при всички нас рано или късно.

 q2 2 - Защо гибелта съществува за нас някъде там, другаде?
Дор Сидерман счита, че в предишните епохи, този предпазен механизъм не е бил толкоз развъртян при хората, тъй като индивидите виждали гибелта към себе си непрекъснато. В съвремието, болните хора умират най-вече в лечебни заведения, а възрастните хора в домовете си. Смъртта се е трансформирала в затворено събитие, за което хората знаят доста малко.Психологът Арнауд Уисман от Университета в Кент (University of Kent) разяснява резултатите от това изследване, казвайки, че в този момент младежите сами построяват бариери, които в допълнение ги защищават от мисли от гибелта. Нарича го „ тичане на бягаща пътека “. “Ежедневна упорита работа, учене, заведения, сесии и изпити, интернет, мобилни телефони, извършване на покупки. Хората са прекомерно заети, с цел да се тормозят от гибелта. Въпреки, че това не взема решение казуса, ние просто продължаваме да “бягаме напред ”. ”Проучването на Дор Сидерман и неговите сътрудници ще бъде оповестено в списанието NeuroImage идващия месец (октомври 2019 г.).
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР