Защо президентът Румен Радев отлага връщането на мандата и го

...
Защо президентът Румен Радев отлага връщането на мандата и го
Коментари Харесай

Свиленски: Защо президентът отлага връщането на мандата за вторник? Не работи ли в събота и неделя?

Защо президентът Румен Радев отсрочва връщането на мандата и го отсрочва от понеделник за вторник.

 

Този въпрос повдигна зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

 

По-рано през днешния ден от президентската администрация оповестиха, че в понеделник федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер ще бъде на работно посещаване в България, по покана на българската страна и по тази причина президентът ще одобри Българска социалистическа партия във вторник..

 

Свиленски оцени дейностите на левицата като виновни и диалогични и изрази страдание, че Българска социалистическа партия не е получила поддръжка за съставянето на държавно управление. 

 

" Днешната лидерска среща беше с един въпрос - Искат ли да има държавно управление. Отзоваха се ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък ", сподели Свиленски и добави, че не са коментирани вероятни обединения.

 

Според него всеки е намерил свое опрощение, само че тези, които споделят квалификации, гласоподават със същите тези партии - с поддръжката си за изпращането на оръжие на Украйна, закупуването на изтребителите Ф-16, удължаването на бюджета.

Още от приемането на мандата ние декларирахме, че ще създадем старания и ще поканим всички парламентарни групи по ясни четири целта, с първи въпрос желаят ли да има държавно управление, описа Свиленски.

Стана ясно, че няма поддръжка за такова държавно управление и за работещ постоянен парламент. От там нататък Българска социалистическа партия няма за какво да държи мандата. Достатъчно го бави президента - четири месеца бави мандата, сподели още Свиленски.

Свиленски отхвърли партиите, пристигнали на днешната лидерска среща, проведена от Българска социалистическа партия, да са болшинството в идващия 49-и парламент. Става въпрос за Българска социалистическа партия, ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Български напредък ".

Това не е мандат на Българска социалистическа партия, това е мандат на Народното събрание, сподели още той.

Като спешен пиар на Кирил Петков Свиленски разгласи обявата на вестник " Ди велт ", в която се споделя по какъв начин Кирил Петков и Асен Василев са избавили Украйна, изпращайки оръжие и зидел за воюващата страна. 

 

" Кризисен пиар за Кирил Петков е следствието на " Ди Велт " за оръжейната помощ за Украйна. Последните 10 публикации на този публицист от ди велт са в поддръжка на Кирил Петков. Ако е изнасяно оръжие от България за Украйна, министър председателят би трябвало да знае. Ако знае, нарушил е решението на Народното събрание. Не знам до по кое време ще се спекулира с тази тематика. Винаги се прави когато третия мандат е в Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова би трябвало да направи опит за държавно управление. По контракт е записано къде отива това оръжие. По времето на Кирил Петков с присъединяване на Нинова от България не е излязъл нито един патрон за Украйна. Спекулацията на гърба на Българска социалистическа партия се прави постоянно, когато мандатът е в Българска социалистическа партия и има действителност да съставим държавно управление ", уточни пред Българска национална телевизия Георги Свиленски. 

Той изясни, че единственият метод да се предотврати български оръжия да се препродават на Украйна, е да се затворят предприятията. 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР