Защо отново бе взривен Кримския мост? Кой е отговорен и

...
Защо отново бе взривен Кримския мост? Кой е отговорен и
Коментари Харесай

Взривът на Кримския мост: Кой е отговорен и ще доведе ли до нов етап на войната в Украйна

Защо още веднъж бе взривен Кримския мост? Кой е виновен и ще докара ли до нов стадий на войната в Украйна, разяснява за Нова телевизия специалистът по национална сигурност професор Румен Кънчев.

„ В момента текат сражения по цялата 1500-километрова фронтова линия. Тези боеве са „ тихи ”, те не са с огромни сили. те са дребни пробиви, само че са настойчиви, само че притискат отбраната на териториите, които Русия заграби ”, акцентира той.

По думите му задачата на украинската войска е да се откъсне от логистичните центрове въоръжените сили на Русия. „ Крим в това отношение е основно място. Втората цел е д а се изтощят съветските сили и по тази причина са и тези удари по цялата фронтова линия, с цел да се нанесе удар. Това е тактиката ”, уточни Кънчев.

Според него украинската войска към момента не е добре оборудвана за сходен пробив. „ Имаме медна доста мощно укрепена защита в зоната на Запорожието. Там се прострелва всеки квадратен сантиметър с тежката артилерия на руснаците. Отбраната е по този начин издигната, че всяко влизане на танкова група в нея, ще бъде несполучливо. Когато имаме бронетанкова интервенция, тя би трябвало да се поддържа от авиацията. А също така би трябвало да има и мощна Противовъздушна отбрана защита. Нито едното, нито другото е налице в украинската войска ”, изясни специалистът.

Той посочи, че Кримският мост е основното логистично оборудване, което доставя съветската войска с всичко належащо. „ Путин може и да го отхвърля, само че той сподели доста неща, в това число, че няма да нападне Украйна. Не му имам вяра изключително ”, безапелационен е професор Кънчев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР