Защо нашата решителност отива в кофата за боклук по-бързо дори

...
Защо нашата решителност отива в кофата за боклук по-бързо дори
Коментари Харесай

Как да постигнем целите си

Защо нашата увереност отива в кофата за отпадък по-бързо даже от коледната декорация? Какво ни стопира да бъдем най-хубавата версия на себе си? Ето седем съвета по какъв начин да се придържаме към задачите си и да реализираме мечтаните резултати.

Започнете от в този момент

Какво повече чакате? Началото на седмицата? На месеца? Следващото пълнолуние?

Много е блазнещо да отлагаме преследването на задачите досега, в който ще се усещаме по-добре готови. Използвайте настоящия миг и започнете да постигате всички неща, които жадувате и заслужавате. Отлагането е най-големият зложелател на триумфа.

Ако сте склонни да оставяте днешните задания за на следващия ден, постарайте се да изкорените този нездравословен табиет, който съществено може да ви спъне в пътя към триумфа. Изпълнявайте навреме дилемите си, с цел да не ви се струпват прекомерно доста вкупом - по този начин единствено ще си аргументите спомагателен стрес и напрежение.

Запишете задачите си

Много психолози и специалисти по мотивация предлагат този способ. Изписвайки задачите си върху хартия, вие превръщате неразбираемите мисли в едно мощно начало.

Опишете в резюме:

- какво искате;

- по какъв начин ще го получите;

- по кое време ще го имате.

След това поставете задачите си на стената, в органайзера, на скрийнсейвъра, където и да е, стига да ги виждате и да ви въодушевяват.

Разбийте бариерите

 Постигане на цели

Ако лежите в леглото и спорите сама със себе си дали в действителност желаете да посетите фитнеса, то има някой бариери, с които би трябвало да се справите. Направете по този начин, че ставането за извършения да вземем за пример да не бъде толкоз подлежащо на договаряния, колкото и ставането за работа.

Често ние сами слагаме бариери, тъй като се съмняваме дали ще успеем да реализираме мечтаното или пък прикрито не имаме вяра, че в действителност го заслужаваме.

Бъдете в мир със себе си

Приемете, че постоянно ще има непредвидени пропуски в проекта. Опитвайте се да не се обвинявайте и не ги възприемайте като положително опрощение да се откажете. Ако непрекъснато се обвинявате за несполуки и осъществени неточности, няма по какъв начин да постигнете по-големите си цели.

Забавлявайте се

Не забравяйте, че всичко, което вършиме, е за да подобрите живота си. Начините, по които вършиме това, би трябвало да ви забавляват. Не се вземайте прекомерно съществено и запазете възприятието си за комизъм в дългия и от време на време бодлив път към заветната цел. Ако сте прекомерно съществени и съсредоточени, няма да съумеете да се наслаждавате пълноценно на живота, а в последна сметка това е най-важното.

Бъдете същински и се придържайте към действителността

Да желаете да изглеждате секси във вашите дънки е постижима цел. Да получите безконечна лоялност от Робърт Патинсън най-вероятно не е. Мечтите са ужасно нещо, само че би трябвало от време на време да се подлагат да оценка до каква степен осъществими са. Вашите цели би трябвало да са тъкмо избрани, с измерим резултат, реалистични и достижими.

Бъдете благи към себе си

 Съвети за реализиране на цели

Не си казвайте, че ще бъдете нещастни, в случай че се неуспехите. Напомняйте си какъв брой приказно ще се чувствате, когато съумеете. Заменете думи като би трябвало с желая и обичам да. Научете се да бъдете положителни със себе си, тъй като вярното отношение към личното Аз е основно за поддържането на добра душeвност и положително отношение към живота.

Извличайте си верните поучения

Животът не може да има единствено положителни или единствено неприятни моменти, само че е значимо да се научим да извличаме точната поука от всяка една обстановка. Когато сте в добър интервал от живота си, отделете време, с цел да осмислите по какъв начин сте стигнали дотук и кои стъпки са ви помогнали в пътя към триумфа.

Когато се намирате в по-тежък миг, също се пробвайте да се концентрирайте и да анализирате държанието си, което ви е довело към неуспеха. Ако съумеете да разберете грешките си, идващият път няма да ги повторите, а това е основен миг в постигането на мечтаните цели. Анализирайте всяка житейска обстановка, в която попаднете и си вземайте поука от прекарванията, оставили следва в живота ви - без значение дали са позитивни или негативни.

Фокусирайте се върху това, от което имате потребност

Понякога е доста значимо да се фокусирате върху това, от което имате потребност, а не върху това, което желаете. Така да вземем за пример може да мечтаете за скъпи коли, движимости и къщи, само че замислете се - в действителност ли имате потребност от тях? Бъдете стимулирани и фокусирани и насочете своята сила в преследването на мечтаните цели.

Не се отхвърляйте

Колкото и да ви е мъчно от време на време, не се изкушавайте да се откажете. Само същински целеустремените хора, които знаят от какво имат потребност, могат да реализират важен триумф. Дори и да срещате пречки и компликации, не се предавайте. Отказването от фантазиите ще си тежки някой ден и постоянно ще съжалявате, че не сте пробвали да измененията нещо. Така че, по-добре да се неуспехите няколко пъти и да не се откажете, в сравнение с да се предадете при първата зародила компликация.

Гордейте се със своите триумфи и помнете поуките от своите загуби, оценявайте напъните, които полагате. Колкото и да ви е мъчно от време на време, не се изкушавайте да се откажете, тъй като рано или късно ще се насладите на плодовете на своите старания. Не забравяйте - триумфът е малко количество шанс и огромен % работа и целенасоченост.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР