Защо може да видите по-малко увеличение на заплатата и по-малък шанс за повишение през следващата година

...
Американските работодатели планират по-малки увеличения на заплатите и по-малко повишения
Коментари Харесай

Американските работодатели планират по-малки увеличения на заплатите и по-малко повишения през следващата година в сравнение с това, което дадоха тази година.

Това показва ново проучване на консултантската фирма за човешки ресурси Mercer. Проучването е взето от повече от 900 от клиентите, които са работодатели с различна големина в 15 индустрии.

Въз основа на техните отговори Мърсър каза, че бюджетите за компенсации за повишаване на заслугите се очаква да нараснат средно с 3,5% през 2024 г., което е спад от 3,8% тази година. Увеличенията на заслугите са увеличенията на заплащането, свързани с представянето ви през предходната година.

Знак „търся помощ“ е показан в магазин в Манхатън на 6 май 2022 г. в Ню Йорк. Табела „търси се помощ“ е показана в магазин в Манхатън на 6 май 2022 г. в Ню Йорк. Спенсър Плат/Гети изображения

Междувременно се очаква бюджетите за общо увеличение на заплатите за служители, които не членуват в синдикати, да се повишат средно с 3,9%, което е спад от 4,1% тази година. Те включват както увеличения на заслугите, така и увеличения на основното заплащане поради повишения и други причини, като например корекции на минималната заплата или повишения извън цикъла, които могат да бъдат предложени, за да направят неща като задържане някой, ако конкурент се опита да го наеме.

Също така трябва да се отбележи, че анкетираните работодатели казаха, че планират да популяризират по-малко хора - средно само 8,7% от техния персонал, спад от 10,3% тази година.

Въпреки че очакваните увеличения на заплатите са по-ниски в сравнение с 2023 г., те все още са по-високи, отколкото обикновено са били преди пандемията.

Останете на линия за ощипвания

Проучването на Mercer е проведено между 31 юли и 11 август, така че резултатите са само ранен поглед върху това, което работодателите мислят, когато планират за 2024 г.

Бюджетите за компенсации за следващата година няма да бъдат финализирани до декември или дори януари в някои случаи. И много неща могат да се променят между сега и тогава.

Очакваните увеличения на заплатите за следващата година отразяват „продължаващата стегнатост на пазара на труда и ниските нива на безработица. Въпреки това, ако пазарът на труда продължи да се стабилизира и инфлацията се охлади още повече, докато се движим към края на годината, натискът върху компенсациите вероятно ще продължи да намалява“, каза Лорън Мейсън, старши директор в кариерната практика на Mercer.

 Жена от 1960 г., пробиваща часовник на работа. (Снимка от Debrocke/Classicstock/Getty Images) Жена от 1960 г., пробиваща часовник на работа. (Снимка от Debrocke/Classicstock/Getty Images) Debrocke/ClassicStock/Архивни снимки/Getty Images

В този случай работодателите биха могли допълнително да намалят планираните увеличения на заплатите.

Или биха могли да решат да увеличат повишенията и да увеличат повишенията, ако условията го налагат – както направиха тази година, когато бюджетите за увеличаване на заслугите бяха определени за увеличение от 3,8%, но работодателите в крайна сметка повишиха нивата на базовите заплати за служителите, които останаха на своите роли, със средна стойност вместо това от 5,6%.

„Това е резултат от увеличения на заплатите извън цикъла, които 59% от работодателите съобщават, че са предоставили през 2023 г. Основните причини, цитирани за увеличения извън цикъла, са за справяне с опасенията за задържане, насрещни оферти, пазарни корекции и вътрешен капитал“, каза Мейсън.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР