Защо костюмът на Джим Кери в Маската“ е с такъв

...
Защо костюмът на Джим Кери в Маската“ е с такъв
Коментари Харесай

10 факта за 10 известни филма, които ще изненадат и киноманите

Защо костюмът на Джим Кери в „ Маската “ е с подобен яркожълт цвят? Сиртакито, което танцува Антъни Куин в „ Зорба гъркът “ в действителност ли е гръцки национален танц? Откъде произлиза отброяването, преди изстрелването на ракета в Космоса?

Освен забавни и вълнуващи истории, потвърдилите се във времето филми крият зад кулисите си и доста любопитни моменти, случили се по време на самите фотоси. Днес разкриваме една по-различна страна на киното, като ви представяме 10 любопитни обстоятелството за 10 известни кино лентата, които ще изненадат и най-заклетите киномани.

Факт #1

Гръцкият „ фолклорен “ танц сиртаки изобщо не e съществувал до 1964 година. Той е основан особено за кино лентата „ Зорба гъркът “, по едноименната новела на Никос Казандзакис. Мелодията е композирана от гръцкия композитор Микис Теодоракис, а танцът е основан с дейното присъединяване на артиста Антъни Куин. Малко преди снимането на сцената той чупи крайник – оттова и провлачените стъпки в танца.

Факт #2

Яркожълтият костюм, с който героят на Джим Кери е облечен във кино лентата „ Маската “, е основан по молба на самия артист. Така Джим Кери отдава респект на майка си, която му ушила сходно облекло за едни от първите му прослушвания в киното.

Факт #3

По време на подводните фотоси във кино лентата „ Гравитация “, режисьорът Алфонсо Куарон си поема мирис дружно с актрисата Сандра Бълок, с цел да реши дали не желае прекалено много от нея. Куарон обаче бързо се отказал, осъзнавайки, че белите дробове на Бълок са в пъти по-издръжливи от неговите.

Факт #4

Преди фотосите на паметната лента „ Боен клуб “, артистът Брад Пит посетил стоматолога си с необикновена молба – да му нащърби предния зъб. Актьорът решил, че сходна визия ще пасне идеално на характера на героя му.

Факт #5

За да успее самичък да извърши музикалните елементи в мюзикъла „ La La Land “, артистът Райън Гослинг ходил няколко месеца на уроци по пиано.

Факт #6

Обратното преброяване, което непроменяемо съпровожда изстрелването на галактическите ракети, не е измислено от астронавтите, а от режисьора на немския научнофантастичен филм от 1929 година „ Жена на Луната “. Отброяването тогава е употребявано като режисьорски прийом за придаване на повече напрежение на сцената, само че в следствие става неизбежна част от процедурата по изстрелването на галактически ракети.

Факт #7

Известен факт е, че режисьорите Куентин Тарантино и Робърт Родригес са дългогодишни другари, които постоянно си сътрудничат при основаването на своите филми. Но по-интересно е финансовото им съдействие – по този начин да вземем за пример, Тарантино заплаща на Родригес за музиката към кино лентата “Кill Bill ” „ внушителната “ сума от 1 $. Родригес не остава задължен – той заплати същия хонорар на Тарантино за работата му като гост-режисьор на лентата „ Sin City “.

Факт #8

За фотосите на кино лентата „ Корабокрушенецът “ на артиста Том Ханкс се постанова да отслабне с цели 20 кг. Всъщност точно това е причина фотосите да се проточат с към година – с цел да може артистът да стопи килограмите и в това време да му порасне задоволително дълга брада.

Факт #9

В една от сцените на „ Кръстникът “ от 1972 година е употребена същинска конска глава – по този начин мафията имала навика да сплашва предателите и враговете си. Котката, която се появява в паметната лента, пък попада във кино лентата инцидентно – била видяна от артиста Марлон Брандо да се разхождала наоколо до мястото на фотосите. Именно той убеждава режисьора Франсис Форд Копола да я включи във кино лентата.

Факт #10

Преди да стартират фотосите на „ Хари Потър и пандизчията от Азкабан “, режисьорът Алфонсо Куарон изискал от Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт да напишат автобиографично есе от името на своите герои. Рупърт изрично отказал с претекста, че „ Рон в никакъв случай не би направил такова нещо “.

На заглавната фотография: кадър от кино лентата „ Хубава жена “, в който артистът Ричърд Гиър освен свири в действителност на пиано, а извършва музика, която самичък е композирал.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР