Защитникът на Кристъл Палас Мамаду Сако получи извинение и парично

...
Защитникът на Кристъл Палас Мамаду Сако получи извинение и парично
Коментари Харесай

УАДА се извини на Мамаду Сако за грешно обвинение

Защитникът на Кристъл Палас Мамаду Сако получи опрощение и парично обезщетение от Световната антидопингова организация (УАДА), откакто бе упрекнат погрешно за приложимост на допинг, до момента в който играеше в Ливърпул.

Сако бе глобен през март 2016 за използването на хигенамин, който не беше в листата на УАДА със неразрешени субстанции по това време. Френският бранител, който тогава се подвизаваше в Ливърпул, изтърпя наказването от 30 дни и по този начин пропусна финала на Лига Европа и европейското състезание.

Наказанието на Сако изтече през май 2016, когато бе разкрито, че хигенаминът в действителност не е в неразрешения лист на УАДА. Това провокира остри рецензии от УЕФА към УАДА, която призна грешката си цели три години по-късно. Самият Сако осъди антидопинговата организация в Лондон и получи опрощение, както и парично обезщетение с незнайна към този миг сума.

" УАДА желае да се извини за неверните обвинявания (към Мамаду Сако). Приемаме, че господин Сако не е нарушил антидопинговите правила, не е опитвал да се снабди с непочтено преимущество и е работил с положителни планове ", гласи известието.

" Също по този начин УАДА съжалява за обвиняванията, които навредиха на имиджа на господин Сако и му донесоха паника, болежка и позор. За да бъде ясно, че тези думи не са празни, УАДА одобри да заплати обезщетение на господин Сако ".

Mamadou Sakho has received an apology from - and been paid substantial damages by - the World Anti-Doping Agency after it wrongly asserted that the Crystal Palace defender had failed a drugs test during his time at.
— Sky Sports News (@SkySportsNews)
В обвиняването си Сако твърди, че част от нанесените вреди е и прибързано прекратеният му престой в Ливърпул, който той в действителност напусна през идната година. Това съгласно него е понижило цената на услугите му на пазара. Той се причисли към Кристъл Палас през август 2017 и играе до ден сегашен в тима. Междувременно, Сако бе национал на Франция преди случая, а след него е записал единствено един интернационален мач.

" Щастлив съм за себе си, за фамилията ми, за приятелите ми и за всички хора, които ми помогнаха през този интервал. Той не е елементарен за нито един футболист или състезател. Това в действителност е най-лошото нещо, което може да ти се случи - обвиняване за допинг ", сподели Сако на излизане от заседателната зала.

" Това е огромен ден за мен. Искам да предупредя всички останали професионални спортисти да бъдат доста деликатни за всичко, което организмът им приема. " Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР