Защитникът на Барселона Жерард Пике никога не е крил патриотизма

...
Защитникът на Барселона Жерард Пике никога не е крил патриотизма
Коментари Харесай

Сепаратистът Пике вън от националния, зоват в Испания

Защитникът на Барселона Жерард Пике в никакъв случай не е крил патриотизма си, когато става дума за Каталуня. 30-годишният защитник е родом от столицата на самостоятелната област и в този момент за следващ път влезе в окото на бурята, този път по най-актуалната тематика в страната в последните дни - идния референдум, на който каталунците ще гласоподават за независимостта си от кралство Испания.

“От през днешния ден до неделя ще се показваме спокойно. Нека не им даваме аргументи. Те желаят тъкмо това. И ще пеем дружно високо и силно”, написа 30-годишният футболист в профила си в Twitter, добавяйки хаштаг #Votarem, с което приканя останалите поданици на самостоятелната област да гласоподават на 1 октомври.

Des d'avui i fins diumenge, expressem-nos pacíficament. No els hi donem cap excusa. És el que volen. I cantem ben alt i ben fort. #Votarem
— Gerard Piqué (@3gerardpique) September 28, 2017
С този си апел обаче Жерард обърна против себе си останалата част от Испания, а като един от най-популярните и употребявани хаштагове в Twitter се трансформира този, призоваващ за изхвърлянето му от националния тим - #PiqueFueraDeLaSeleccion. Или другояче казано - Пике вън от националния.

“Той не е просто от Барселона, той е антииспанец. Защо никой не освирква Иниеста, да вземем за пример?”, гласи едно от мненията на потребителите в мрежата, друго разказва Пике като “нацист и сепаратист”, “Кучи наследник, тръгвай си!”, “Ще бъде позор този самостоятелен субект да се завърне и да облече отново екипа на Испания”, пък са част от другите мнения.

“Винаги е давал всичко за националния тим, само че приказва прекомерно много”, пък е едно от мненията, които не са чак толкоз сериозни към Пикенбауер.

Пике дебютира за националния тим на Испания през 2009 година и до през днешния ден е натрупал общо 91 мача, като е неизменима част от едни от най-големите триумфи на селекцията - спечелването на Евро 2012 и Мондиал 2010.

В същото време обаче има и 9 мача за селекцията на Каталуня.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР