Защитникът на Барселона Жерар Пике отхвърли всички обвинения към него

...
Защитникът на Барселона Жерар Пике отхвърли всички обвинения към него
Коментари Харесай

Пике отхвърли обвиненията за голямата комисиона

Защитникът на Барселона Жерар Пике отхвърли всички обвинявания към него за намесата му Испанската футболна федерация да реалокира Суперкупата на страната в Саудитска Арабия. Според обвиняването компанията му " Космос " ще завоюва 24 милиона евро като комисиона.

" Нямам безусловно нищо да укривам, всичко е законно ", сподели Пике на конференция. " Може да дебатираме за морала, само че единственото нелегално тук е приключването на аудио записите. Не виждам етичен проблем, нито спор на ползи. Напротив, горделив съм със зрелищната работа да заведем Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия ", сподели той.

Пике изясни, че 4 милиона евро за " Космос " са 10% от 40-те милиона, които Саудитските управляващи са контракти да платят на Испанската футболна федерация. " Като комисиона това е под пазарната стойност. За този вид договорка се заплаща сред 15 и 20 % ", съобщи бранителят на Барса.

" Ще предприемем законови ограничения против публикуването на записите ", предизвести Пике.

" Записите са извадени от подтекста. Аз пробвах единствено да оказа помощ на президента Рубиалес да откри формулата, която е финансово преференциална за федерацията и клубовете. Търговските въпроси нямат нищо общо със спортните ", добави Жерард Пике.

" Не разбираме по какъв начин толкоз ясна, позитивна и чиста интервенция се трансформира в източник на подозрения. Всички знаем, че няма нищо нелегално ", обявиха Пабло Гарсиа Куерво, който е началник на връзките с обществеността в Испанската федерация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР